Forecasting: zicht op de toekomst

CQM biedt uw bedrijf of organisatie ondersteuning op het gebied van forecasting. We zorgen er voor dat u scherp in de toekomst kunt kijken, zodat u beter kunt anticiperen op de veranderingen die gaan komen. Door de toekomst gestructureerd in kaart te brengen kunnen betere beslissingen worden genomen om die toekomst tegemoet te treden. Zo kunt u de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. U houdt tevreden klanten en er worden kosten bespaard.

 

Forecasting: voorbereiding op de toekomst

Forecasting betekent in de toekomst kijken. Of het nu gaat om hoeveel reizigers er komend jaar in de trein zullen zitten, of hoe groot de vraag naar uw producten komend kwartaal zal zijn of hoeveel post er komende week verwerkt zal moeten worden. De toekomst kwantificeren helpt u om de juiste beslissingen te nemen voor de inkoop van materialen en producten, het reserveren van voldoende capaciteit en de beschikbaarheid van personeel. Een goede forecast geeft uw bedrijf het inzicht dat nodig is om adequaat en op tijd te reageren op veranderingen. Zo blijven uw bedrijfsprocessen effectief en efficiënt en uw klanten tevreden.

 

Forecasting: goed voorspellen door analyse en interpretatie

CQM gebruikt historische gegevens en kwantitatieve modellen om inzicht te krijgen in de patronen die het verleden en de toekomst met elkaar verbinden. Maar dat is in de praktijk onvoldoende om echt goede voorspellingen te krijgen. Kennis van experts is nodig om de resultaten van de analyses goed te kunnen interpreteren en zo nodig aan te passen. CQM werkt in deze projecten dan ook altijd nauw samen met uw inhoudelijke experts.

 

Forecasting: CQM helpt u een goede voorspelling te maken

CQM is expert op het gebied van forecasting. Met meer dan 35 jaar projectervaring op het gebied van data science en forecasting weten we precies hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Samen met uw experts ontwikkelen wij een forecasting proces met ondersteunende wiskundige modellen en software. Zo krijgt u een forecasting proces dat naadloos aansluit op andere belangrijke business processen. Deze nauwe en transparante samenwerking zorgt er bovendien voor dat de oplossingen worden gedragen en zeker gaan bijdragen aan het succes van uw organisatie. In de case over NS kunt u zien wat we hebben betekend voor NS op het gebied van forecasting.

 

Dr.ir. Jan van Doremalen

Dr.ir. Jan van Doremalen

Partner