Kwantitatieve analyse voor meer inzicht in uw organisatie

Wat is kwantitatieve analyse?

Wanneer een kwantitatieve analyse wordt uitgevoerd over u bedrijf helpt dit meer inzicht te krijgen in uw organisatie. CQM is een expert op dit gebied en verzamelt aan de hand van uw vraag, pijnpunt of opportuniteit (numerieke) gegevens van uw organisatie. Over deze gegevens worden vervolgens gericht kwantitatieve analyses uitgevoerd. Deze kwantitatieve analyses geven harde feiten weer en geven inzichten in uw organisatie. Een dergelijke analyse biedt de mogelijkheid betere beslissingen te nemen voor uw bedrijf in de toekomst.

 

Waarom is een kwantitatieve analyse belangrijk?

Kwantitatieve gegevens uit de analyse geven veel inzichten in uw bedrijf. CQM kan u aan de hand van het combineren van de gegevens uit de grafieken, tabellen en cijfers gericht advies geven.

CQM heeft veel ervaring op het gebied van advies geven aan de hand van de kwantitatieve analyses. Zo gaf CQM, door het analyseren van de analyses, advies aan Stiho om het voorraadbeheer scherper aan te sturen, een aantal interne transportbewegingen te schrappen en de processen in het magazijn beter af te stemmen op de eisen uit de markt. Dit resulteerde in een daling van 15% van de kosten en in een betere service.

CQM ondersteunde ook de kwaliteitsafdeling van D.E met als doel het aantal klantenklachten verder te verlagen. CQM heeft door middel van diepgaande kwantitatieve analyses van de klachten een passend advies gegeven op basis van beschikbare productiegegevens en experimenten.

Kwantitatieve analyses hebben op vergelijkbare wijze in elke sector hun meerwaarde bewezen. Dit kan een kwantitatieve analyse ook voor uw bedrijf bewijzen.

 

Welke kwantitatieve analyse kunt u het beste gebruiken? CQM weet het!

Het is vaak een lastig proces om te bepalen welke analyse er moet worden uitgevoerd. CQM is gespecialiseerd in kwantitatieve analyses en kan u hierbij helpen. Er zijn namelijk veel technieken en analyses beschikbaar en het is belangrijk dat er zorgvuldig wordt gekozen voor de beste manier. Zo kunnen er analyses met ANOVA, lineaire regressie, Markov ketens, lineair programmeren en ga zo maar door worden gekozen. De vraag die beantwoord moet worden en de data die daarvoor beschikbaar is zijn in elke situatie anders. Elke situatie zal geanalyseerd moeten worden met een specifieke methode. Onze praktijk experts weten hoe en kunnen u snel vooruit helpen!  

 

Hoe kan CQM u helpen met uw kwantitatieve analyse?

CQM heeft veel ervaring op het gebied van kwantitatieve analyses. Door de vele duizenden projecten waarover ze een kwantitatieve analyse hebben uitgevoerd hebben de specialisten veel ervaring en expertise opgebouwd. Hierdoor kan uw bedrijf snel inzicht krijgen in een passende kwantitatieve analyse. CQM kan onder andere uw transport, uw logistieke keten of ontwikkelproces in kaart brengen. CQM is uw partner op het gebied van het analyseren van de kwantitatieve gegevens.

Vraagt u zich af of CQM inzicht kan bieden in bedrijfsprocessen van uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts.

 

Lees meer over:

Data science
- Statistische analyse
- Fact based development
- Supply Chain Analytics

Dr.ir. Arjen Vestjens

Dr.ir. Arjen Vestjens

Managing Partner