Logistieke planning optimaliseren

Fundamenteel belang van logistieke planning

Voor u is een goede logistieke planning van fundamenteel belang. Het levert de juiste balans tussen investeringen en operationele kosten enerzijds en een betrouwbare dienstverlening anderzijds. Plannen is vooruitkijken en beslissingen nemen, zodat u op uw toekomst bent voorbereid. Het snel nemen van de juiste beslissingen wordt steeds kritischer in een alsmaar complexere en dynamischere wereld. Gelukkig zijn er steeds meer gegevens beschikbaar om uw logistieke beslissingen op te baseren, maar gebruikt u die wel optimaal? Hoe meer processen, producten en goederenstromen in uw onderneming, des te meer er valt te winnen. Létterlijk te winnen. Want een goed ingerichte logistieke keten levert u tevreden klanten en een hoge omzet tegen verantwoorde kosten.

 

Optimaliseren van uw logistieke planning

Een krachtige manier om uw logistieke planning te optimaliseren is om met een fact-based aanpak samen met uw logistieke team toe te werken naar kwantitatief onderbouwde keuzes. Keuzes gebaseerd op statistische data-analyses, slimme calculatie- en optimalisatiemodellen en dynamische simulaties. Op operationeel, tactisch of strategisch niveau. En volledig toegesneden op uw specifieke situatie. Deze methoden hebben hun meerwaarde bewezen bij vele bedrijven op uiteenlopende vragen als

  • Hoe beslis ik wanneer en waar ik moet gaan produceren?
  • Hoe beheer ik mijn voorraden optimaal?
  • Hoe kan ik aan de wensen van mijn klanten blijven voldoen?
  • Hoe ondersteun ik mijn S&OP proces het beste?
  • Hoe optimaliseer ik mijn transporten?
  • Hoe minimaliseer ik het transport van lege containers?
  • Hoe ga ik om met al mijn transportmodaliteiten?
  • Wat is het besparingspotentieel van ruimere tijdsvensters?
  • Welke vrachten rijd ik zelf en welke besteed ik uit?

 

Hoe kan CQM u helpen om uw logistieke planning te optimaliseren?

CQM levert u inzicht, structuur en software voor de optimalisatie van uw logistieke planning. Of het nu gaat om planning van de supply chain, van transport of van productie. De consultants van CQM zijn sterk in het beheersbaar maken van complexe logistieke planningssituaties. In nauwe samenwerking met u en uw planners realiseren we oplossingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Met onze kennis van geavanceerde modellen en onze ervaring met het bouwen van maatwerk software realiseren we structurele verbeteringen voor uw planningssituatie. Samenwerken met CQM levert u een oplossing die werkt.

Vraagt u zich af hoe CQM de logistieke planning van uw bedrijf mee kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts.

 

Lees meer over:

Dr.ir. Jan van Doremalen

Dr.ir. Jan van Doremalen

Partner