Problem Solving

Gericht en onderbouwd problemen oplossen

Door omstandigheden, zoals sneller en met verhoogd risico naar de markt moeten gaan, kunnen problemen zich alsnog manifesteren, nadat uw product is vrijgegeven. Deze problemen zijn er in vele soorten en maten. Soms is de prestatie van de productie of assemblage processen niet helemaal zoals u wilt. Af en toe treden er plots problemen op in uw eigen processen of in die van uw toeleveranciers. Een enkele keer is het probleem zelfs zo serieus dat u overweegt een terughaalactie, ‘recall’, uit te voeren. U zou graag zien dat processen beter beheerst worden of dat problemen voor eens en altijd opgelost worden.

Iedereen kent ze wel, dé problemen van de afdeling, die stug zijn en keer op keer weer de kop op steken. Het kan ook zijn dat u een doorbraak wilt bereiken in het terugbrengen van klantenklachten, uitval of kosten door slechte kwaliteit - ‘costs of poor quality’. In beide gevallen is het goed om te weten hoe het werkelijk in elkaar zit, zodat u niet alleen maar hoeft te handelen op basis van vermoedens en indianen verhalen. CQM pakt het factbased aan. Al meer dan 40 jaar hebben we ervaring bij bekende multinationals.

Neem contact met ons op, mocht u zich herkennen in voorbeelden van typische probleem aanpakken uit onze meer dan 1000 projecten:

  • Problem breakdown: Bepalen van proces parameters die de kwaliteit van het eindproduct domineren.
  • Problem solving: Systematisch en onderbouwd doordringen tot de werkelijke oorzaak, ‘root cause’ van het hardnekkige probleem
  • Klanttevredenheid: Reductie van het aantal klanten klachten met 25% tot 60%
  • Crisis management: Kwantificeren hoeveel defecte producten er nog in de markt zijn
  • Leverancierskwaliteit: Opzetten van een wereldwijd steekproefsysteem dat zowel het risico van de toeleverancier als dat van de klant binnen de gestelde grenzen houdt.
  • Proces beheersing: Invoeren van Statistische Proces Beheersing om de kritische ontwerp parameters en daarmee het eindproduct een voorspelbare kwaliteit te geven.
  • Trainingen: Uiteenlopend van SixSigma Green Belt en Black Belt trainingen tot Masters in Operational Excellence.