CQM zoekt afstudeerder ´Text Analytics´

Steeds meer en meer delen consumenten hun mening over producten en diensten waar zij gebruik van maken. Deze klantfeedback is vaak tekstueel van aard en kan verschillende vormen aannemen, denk hierbij aan reviews op internet, klachtenbestanden en sociale media. Voor de producenten van de producten is deze informatie natuurlijk van onschatbare waarde. Niet alleen voor marketingdoeleinden (reputatiemanagement en klantenbinding) maar ook aan de ontwikkelzijde (voldoet het product (technisch) aan de verwachtingen). CQM heeft onlangs verschillende methoden ontwikkeld  op het gebied van statistiek en machine learning om deze grote hoeveelheden ongestructureerde data kwantitatief te analyseren. Een voorbeeld hiervan is de methode die ontwikkeld is om de invloed van review-teksten en sterren van rating and review sites kwantitatief te bepalen. Zo kunnen wij onze klanten bijvoorbeeld adviseren over welke producteigenschappen hoeveel invloed hebben op het aantal sterren. CQM is uniek in deze aanpak en de interesse van multinationals is groot.

We willen onze methodieken graag verder verbeteren en doorontwikkelen op basis van de laatste inzichten. Daarom heeft CQM rondom het thema 'text analytics' een stageplaats beschikbaar.

CQM zoekt Masterstudent wiskunde of econometrie voor een afstudeeropdracht

'Text Analytics'

 

We vragen
•    Goede Masterstudent wiskunde of econometrie voor een stageopdracht van 6 tot 9 maanden 
•    Affiniteit met sociale media
•    Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
•    Een team player, ondernemend, initiatiefrijk en flexibel
 
We bieden
•    Een dynamische leeromgeving met 35 jaar ervaring op het gebied van data science
•    Uitstekende stagebegeleiding in een prettige werksfeer met veel jonge collega’s
•    Een kans om te ervaren of het consultancyvak bij jou past
•    Een stagevergoeding en de mogelijkheid tot een aanstelling na je afstuderen.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je CV, cijferlijst(en) en begeleidende motivatie in het Nederlands per mail: info@cqm.nl (Arjen Vestjens, managing partner).

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wieke Selten MSc of drs. Jan Willem Bikker PDEng, 040 – 750 23 23.

 


Wil je deze vacature doorsturen of anderszins publiceren binnen de hierboven omschreven doelgroep? Dat mag!
Deel de link van deze pagina via social media (de knoppen hieronder) of mail: www.cqm.nl/nl/nieuws/cqm-zoekt-afstudeerders. 

 

> Andere stages

> Naar vacatures

 

Wieke Selten MSc

Wieke Selten MSc

Consultant