17/02/2021


Sinds we i.v.m. corona onze trainingen anders (online) zijn gaan aanbieden, is een succesvolle spin-off ontstaan. Inmiddels bieden we namelijk ook een uitgebreide reeks (gratis) mini-webinars aan geïnteresseerden. Deze intieme en interactieve vorm van kennis delen past bij ons en op deze manier houden we contact met onze klanten en (toekomstige) relaties. Je bent van harte uitgenodigd om bij een volgend digitaal samenzijn aan te sluiten. We hebben verschillende onderwerpen op het programma staan en blijven nieuwe webinars ontwikkelen, keuze genoeg dus. Of het nu gaat om voorspellen van bezoekersaantallen, de uitslag van de voetbalcompetitie of om defecten op het spoor te detecteren, centraal staat hoe je met Data Science optimale beslissingen kunt nemen. Heb je interesse om deel te nemen of wil je graag een onderwerp aandragen waar je graag eens het gesprek over wilt aangaan met onze Data Science-experts en collega’s van andere bedrijven? Laat het ons weten!


Welke webinars staan er op het programma?
 

  • Webinar Veranderende omstandigheden: wachtlijst, datum in overleg

Consultants Marnix Zoutenbier en Wieke Selten bespreken in dit webinar waarom voorspelmodellen in plotseling veranderende omstandigheden (zoals corona) vaak niet meer goed werken. En reiken uiteraard tools aan om hiermee om te gaan! Dit lichten ze specifiek toe door je mee te nemen in de wereld van de Bayesiaanse Statistiek, waarbij het gebruik van intuïtie een grote rol speelt bij het nemen van een beslissing. Uitermate interessant voor mensen die van feiten houden…
 

  • Webinar Deep Learning: wachtlijst, datum in overleg

Consultants Minou Voortman en Bram Kranenburg geven je alle ins & outs om defecten op het spoor te detecteren. Met dit project voor VolkerRail hebben we in 2017 de Data Science prijs gewonnen. Ook gaan ze dieper in op vragen die je zelf hebt rondom een soortgelijk onderwerp.
 

  • Webinar Voetbalcompetitie voorspellen: wachtlijst, datum in overleg

Consultants Tom Luijten en Marnix Zoutenbier zijn fan van voetbal. Toen vorig jaar de Eredivisie niet kon worden uitgespeeld, ontwikkelden ze een algoritme waarmee ze voorspellen hoe de uitslagen zouden zijn. Voor 2021 hebben ze dat ook gedaan, waardoor dit jaar ook gecheckt kan worden of deze voorspellingen kloppen. Daarnaast is er een optie toegevoegd: de gebruiker kan nu zelf kiezen of hij verwacht dat er in zijn competitie sprake is van thuisvoordeel. Competities kunnen dus nu ook doorgerekend worden als de verwachting is dat thuisvoordeel geen belangrijke rol speelt. Met het algoritme hebben ze zelfs Omroep Brabant gehaald en in dit webinar nemen ze ook methodes van derden mee, waarvan een partij zelfs het landelijke nieuws heeft gehaald!
 

Algemene informatie

Alle webinars zijn inmiddels diverse keren succesvol geweest. We organiseren namelijk alleen op aanvraag/inschrijvingen. En we blijven nieuwe webinars ontwikkelen, dus de vraag is groot! We werken tevens met een wachtlijst. Wanneer we minimaal 6 aanmeldingen hebben, laten we een webinar doorgaan en zullen we je benaderen om een geschikte datum te prikken. Alle webinars duren 2-2,5 uur. Maar de praktijk leert ons dat veel mensen na afloop nog blijven ‘hangen’ om fijn na te praten en ervaringen uit te wisselen! We geven deze webinars aan kleine groepen om ook ruimte te hebben in te gaan op eigen toepassingen. Daar wil je toch bij zijn?


Aanmelden

Interesse in 1 van onze webinars? Meld je hier aan!

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

 

Marnix Zoutenbier
Marnix Zoutenbier helpt je graag verder Neem contact op