Optimalisatie en planning met behulp van AIMMS

CQM ontwikkelt planning- en beslissingsondersteunende software-applicaties op maat. Vaak wordt hiervoor AIMMS software gebruikt. AIMMS Developer is een flexibel modelleerpakket dat gebruik maakt van de meest geavanceerde wiskundige optimalisatietechnieken die in de markt beschikbaar zijn. Het ondersteunt onze werkwijze door snel, stap-voor-stap een idee uit te kunnen werken tot een professionele softwareapplicatie. Daarnaast biedt het AIMMS PRO platform organisaties de mogelijkheid hun planners en beslissers toegang te geven tot de optimalisatiekracht van AIMMS applicaties. Op een eenvoudige manier, via het web. Denk daarbij aan een ‘App Store’ vol met applicaties die u ondersteunen op strategisch, tactisch en operationeel niveau!      

 

Toepassingen

De toepasbaarheid is enorm. In het verleden pasten wij optimalisatie bijvoorbeeld toe in planning, commercie, inkoop, R&D, productie- en voorraadbeheersprocessen. En in een veelheid aan sectoren waaronder energie, olie, transport en consumentenproducten. Een selectie van onze klantreferenties vindt u hier.

 

AIMMS partner vanaf eerste begin

Bij CQM wordt al meer dan 20 jaar gewerkt met de AIMMS software. Daarbij sloot CQM als eerste een officieel partnership met AIMMS. De helft van onze consultants heeft ervaring met het modelleren in AIMMS. Zij combineren hun universitaire kennis en denkniveau samen met hun praktijk ervaring om kwalitatief hoogwaardige oplossingen te bieden voor bedrijfskritische vragen. Op die manier worden robuuste, goed-onderhoudbare maatwerkapplicaties ontwikkeld om uw belangrijkste processen en beslissingen te ondersteunen.

 

Referenties 

 

Dr.ir. Jacob Jan Paulus

Dr.ir. Jacob Jan Paulus

Senior Consultant