CQM verzorgt in-company maatwerktrainingen op het gebied van wiskundige optimalisatie, procesverbetering en statistiek. Denk hierbij aan Data Science en Advanced Analytics. Wat je vraagstuk ook is, we zorgen ervoor dat onze trainingen bij jouw dagelijkse werkomgeving aansluiten. Onze trainers zijn namelijk zelf als consultant werkzaam waardoor ze direct de koppeling en vertaalslag naar de praktijk maken.  


Een typerende CQM-training bestaat uit:

 • Maatwerk 
  Het gaat hierbij niet alleen om de leerdoelen, keuze van onderwerpen, diepgang, voertaal en software, maar juist om impact in de organisatie te krijgen. Daarom kiezen we niet voor trainingen met open inschrijving maar uitsluitend voor een beperkte ‘family-group’ van deelnemers. Een groep van 12 deelnemers stelt de trainer in staat om goed interactief contact te houden. Het maximale aantal deelnemers per training is zestien.
   
 • Dagelijkse werkomgeving
  De voorbeelden & oefeningen die we tijdens de training geven, halen we uit jouw eigen werkomgeving. Hierdoor blijft het geen theorie, maar ervaar je hoe het in je dagelijkse werkomgeving toegepast kan worden. 
   
 • Praktijk-vraagstellingen
  We hebben aandacht voor de typische vragen/problemen die bij bepaalde projecten spelen. De focus ligt tijdens de training op hoe en wanneer de tools en technieken uit de training gebruikt moeten worden om een goed onderbouwd antwoord op de vraagstellingen te krijgen. We illustreren de theorie met praktijkvoorbeelden, oefeningen en anekdotes uit CQM-projecten.
   
 • Coaching en training on-the-job
  In aanvulling op de plenaire trainingsblokken word jij als deelnemer bilateraal gecoacht bij het direct toepassen van je opgedane kennis in jouw eigen projecten. Dit levert onmiddellijke meerwaarde voor de organisatie. De trainer verdiept zich samen met jou in het project, de te volgen stappen en de toepassing van de tools en technieken.
   
 • After training service
  Alle deelnemers (met meer dan 80% aanwezigheid) hebben onbeperkt recht op onze ‘after training service’, wat wil zeggen dat ze ‘levenslang’ bij de docent terecht kunnen met traininggerelateerde korte vragen.
   
 • Games
  Onze trainingen zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk! Dit komt omdat we vaak een spelelement toevoegen. De CQM games zijn dan ook zeer geliefd en zetten complexiteit om in plezier. Lees hier meer.

 

Voor wie

Natuurlijk stemmen we de maatwerktrainingen af op de doelgroep. De trainingen van CQM zijn over het algemeen geschikt zijn voor medewerkers met HBO /WO denk- en werkniveau. 

 

Lesmateriaal en certificering

Alle trainingen worden ondersteund met een lesmap waarin sheets en oefeningen zitten. Bovendien krijgt iedere cursist na afloop van de training via de website van CQM toegang tot een elektronische database waarin voor die training relevante documenten en templates zijn opgeslagen.

Als je zelf niet voldoende computers hebt waarmee deelnemers tijdens de training oefeningen kunnen uitwerken, kan CQM trainingslaptops verzorgen. Indien van toepassing kan CQM voor de duur van de training middels een tijdelijke licentie de benodigde software ter beschikking stellen.

Certificering is optioneel. Deelnemers die bij de training voor meer dan 80% aanwezig geweest zijn en een proeve van bekwaamheid gemaakt hebben, kunnen een certificaat ontvangen. De proeve van bekwaamheid bestaat uit het maken van een ‘huiswerk-case’ of het rapporteren van een toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving. 

 

Referenties

ASML - Robert Jan van Wijk, Manager Development & Engineering Business Line Applications: 
CQM heeft met ASML twee statistiek trainingen ontwikkeld op basis en gevorderd niveau. Bijzonder is dat de cursisten de gepresenteerde statistische technieken meteen toepassen in een ASML context. Alle oefeningen zijn gebaseerd op use cases uit de praktijk.

 

Philips - Erik Houbolt, Innovation Lead Oral Healthcare: 
The Tolerance Design Training and the Tolerance Design tool is embraced by the Philips Oral Healthcare development team in Bothell (US). The training integrates the application of Tolerance Analysis seamlessly in the Product development process. The Tool helps to standardize the analysis per development phase, which brings focus to the quality of work. This benefit is recognized by the development teams and functional management.

 

Océ - Jon van den Reek, Master Black Belt: 
DMAIC gebruiken we al zo’n 10 jaar als verbeterinstrument in onze fabrieken in Venlo en dan met name bij de lastigste problemen. Het heeft ons echt geholpen om het verbeterproces te structureren. CQM is al jaren onze vaste partner bij het opleiden (en certificeren) van onze Green Belts en Black Belts. Dat doen ze met specifiek op ons bedrijf gerichte opleidingen. Dit maakt dat we heel doelgericht en effectief kunnen opleiden.

 

FrieslandCampina - Martin Wijsman, Manager R&D Academy citeert cursisten: 
- As I had taken statistics in college, it was nice to get a refresher and have some real use of it via the excel add-ins. Most statistics work that I have done has mainly been theoretical so it was nice to be able to produce graphs and focus on analyzing them. The excel add- in CQM_EfP is great and I think will be very useful for a lot of the work that will need to be done in the future.
- I would like to request more training like this with CQM. Statistics are becoming more of a crucial role in R&D. A more robust understanding of statistics is needed in order to communicate data and results with others.
- Instructor was great. Used the correct learning tools to get the information across to the students.  (...) it was a nice training and I learned a lot. 

 

Wil je meer informatie over de in-company trainingen van CQM of een maatwerk offerte ontvangen? Neem dan contact op met Bert Schriever, hij helpt je graag verder!