Het dagelijkse werk van jouw engineers bevat vaak statistische vraagstellingen. Soms worden deze als zodanig herkend, soms ook niet. Het is niet altijd duidelijk welke techniek wanneer gebruikt moet worden. Er is vraag hoe de technieken op de juiste manier toegepast moeten worden en hoe de juiste conclusies getrokken moeten worden. Dan is een training ‘Advanced Data Science’ misschien wel iets voor jou!

Dit is zeker de laatste tijd meer en meer aan de orde. Bedrijven verzamelen steeds meer gegevens tijdens productie of loggen gegevens van de apparaten zoals ze bij de klant functioneren. Hoe halen we kennis uit de grote hoeveelheid data die zo ontstaat? Naast de traditionele statistische technieken zijn er nu veel moderne Machine Learning technieken beschikbaar. 

Deze training maakt de deelnemers vaardig in de statistiek en machine learning technieken, geeft aan welke techniek in welke situatie te gebruiken en geeft overzicht wat nu de verschillen tussen de verschillende technieken zijn. Bovendien leren we de deelnemers de vraagstelling in de taal van het bedrijfsvraagstuk te vertalen naar een statistische / machine learning vraagstelling, deze vervolgens op te lossen en deze wiskundige oplossing te vertalen naar een oplossing in de taal van het bedrijfsvraagstuk.

Overview Statistics & Machine Learning

 

Inhoud

De training wordt altijd op maat gemaakt en afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Om je een idee te geven, hierbij een voorbeeld van een trainingsprogramma dat uit twee delen bestaat:

 • Part 1: Applied statistics for data analysts
 • Part 2: Advanced statistics and machine learning

Beide delen zouden in dit geval uit 6/7 blokken van een halve dag kunnen bestaan:

Part 1:

 1. Recap statistics and probability theory, intro software tools, regression and correlation 
 2. Measurement System Evaluation, process capability 
 3. Q&A, CQM cases, cases participants 
 4. Significance testing 
 5. Principles of Design of Experiments 
 6. Intro to auto-correlated data, Q&A, typical approaches of your company in the context of the trained statistical topics, cases participants

Part 2:

 1. Recap Part 1 training, Optimal Designs 
 2. Spread break down part A
 3. Spread break down part B
 4. Q&A, real company cases 
 5. Machine Learning part A
 6. Machine Learning part B
 7. Q&A, cases participants 

 

Aan het einde van de training

 • herkennen de deelnemers de standaard vraagstellingen die in industriele omgevingen spelen;
 • kunnen de deelnemers dergelijke bedrijfsvraagstellingen vertalen naar statistische en machine learning vraagstellingen;
 • kennen de deelnemers de daarvoor benodigde statistische technieken en nieuwe machine learning technieken en weten wanneer welke techniek toe te passen;
 • kunnen deze technieken toepassen in statistiek software;
 • weten de deelnemers de resultaten van deze technieken te interpreteren en te vertalen naar hun dagelijks werk;
 • is de deelnemer getraind in het toepassen en interpreteren van de meest gebruikte statistische en machine learning technieken voor hun dagelijkse werk;
 • is de deelnemer voor een aantal complexe - maar voor uw organisatie typische - vraagstellingen getraind in (i) de aanpak van de vraagstelling met statistische technieken, (ii) de toepassing van de bijbehorende statistische en machine learning technieken en (iii) de wiskundige achtergrond van de technieken.

 

Ben je geïnteresseerd in een maatwerktraining op het gebied van Applied Statistics & Machine Learning, oftewel Advanced Data Science?

Neem dan contact op met Bert Schriever.