Voor jou is een goede logistieke planning van fundamenteel belang. Het levert de juiste balans tussen investeringen en operationele kosten enerzijds en een betrouwbare dienstverlening anderzijds. Plannen is vooruitkijken en beslissingen nemen, zodat je op jouw toekomst bent voorbereid. Het snel nemen van de juiste beslissingen wordt steeds kritischer in een alsmaar complexere en dynamischere wereld. Gelukkig zijn er steeds meer gegevens beschikbaar om jouw logistieke beslissingen op te baseren, maar gebruik je die wel optimaal? Hoe meer processen, producten en goederenstromen in jouw onderneming, des te meer er valt te winnen. Létterlijk te winnen. Want een goed ingerichte logistieke keten levert jou tevreden klanten en een hoge omzet tegen verantwoorde kosten.

 

Optimaliseren van jouw logistieke planning

Een krachtige manier om jouw logistieke planning te optimaliseren is om met een fact-based aanpak samen met jouw logistieke team toe te werken naar kwantitatief onderbouwde keuzes. Keuzes gebaseerd op statistische data-analyses, slimme calculatie- en optimalisatiemodellen en dynamische simulaties. Op operationeel, tactisch of strategisch niveau. En volledig toegesneden op jouw specifieke situatie. Deze methoden hebben hun meerwaarde bewezen bij vele bedrijven op uiteenlopende vragen als:

  • Hoe beslis ik wanneer en waar ik moet gaan produceren?
  • Hoe beheer ik mijn voorraden optimaal?
  • Hoe kan ik aan de wensen van mijn klanten blijven voldoen?
  • Hoe ondersteun ik mijn S&OP proces het beste?
  • Hoe optimaliseer ik mijn transporten?
  • Hoe minimaliseer ik het transport van lege containers?
  • Hoe ga ik om met al mijn transportmodaliteiten?
  • Wat is het besparingspotentieel van ruimere tijdsvensters?
  • Welke vrachten rijd ik zelf en welke besteed ik uit?

 

Hoe kan CQM jou helpen om jouw logistieke planning te optimaliseren?

CQM levert inzicht, structuur en software voor de optimalisatie van jouw logistieke planning. Of het nu gaat om planning van de supply chain, van transport of van productie. De consultants van CQM zijn sterk in het beheersbaar maken van complexe logistieke planningssituaties. In nauwe samenwerking met jou en jouw planners realiseren we oplossingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Met onze kennis van geavanceerde modellen en onze ervaring met het bouwen van maatwerk software realiseren we structurele verbeteringen voor jouw planningssituatie. Samenwerken met CQM levert je een oplossing die werkt!


Ook jouw logistieke planning optimaliseren?

Vraag je je af hoe CQM de logistieke planning van jouw bedrijf mee kan optimaliseren? Jan helpt je graag!

 

Lees meer over:

Jan van Doremalen
Jan van Doremalen helpt je graag verder Neem contact op