CQM-er Joni genomineerd voor WCM Award

World Class Maintenance (WCM) stimuleert ‘slim onderhoud’ voor de Nederlandse industrie. Dit doen ze door onderhoudskennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen. Het effectief en slim aanpakken van innovaties bij onderhoudsvraagstukken heeft grote impact in een sector met 300.000 werknemers en een omzet van ruim 30 miljard per jaar.

 

WCM Jaarevent 2018

Ieder jaar organiseert WCM haar Jaarevent. Dit jaar, op dinsdag 9 oktober, draait het evenement om het thema ‘Factor VROUW, over m/v in de onderhoudssector’. Verschillende vrouwelijke sprekers bieden inzicht in onderwerpen als smart en predictive onderhoud, het bepalen van optimale vervangingsmomenten en het investeren in onderhoudspersoneel (m/v).


WCM Awards 2018

Als toevoeging op het sprekersprogramma onder leiding van dagvoorzitter, stand-up comedian Cindy Pieterse, worden ook de WCM Awards uitgereikt voor de beste hbo, master en PhD onderhoudsscripties van 2018. Hiervoor is het proefschrift van CQM-consultant Joni Driessen genomineerd in de categorie PhD Award. 


Proefschrift Joni Driessen

Het proefschrift van Joni richt zich op het meenemen van onderhoudsaspecten tijdens het ontwikkeltraject van kapitaalgoederen zoals treinen. Bepaalde beslissingen tijdens zo’n traject bepalen voor een groot gedeelte de kosten die instandhouding en onderhoud met zich meebrengen. Daarom bekijkt Joni in zijn proefschrift hoe een bedrijf zulke beslissingen beter kan maken door instandhoudingsaspecten al in het ontwikkeltraject te bekijken. Zo bestudeert hij wanneer een bedrijf één component wil gebruiken in meerdere systemen of één component per systeem om zo de totale operationele kosten van zijn systemen te verlagen. Daarnaast bekijkt hij een probleem waarin vervangingsmodules worden gedefinieerd met het doel om snel en goedkoop onderhoud te kunnen uitvoeren en bestudeert hij een model dat helpt om systeem upgrades slim te implementeren.


Wij hopen natuurlijk voor Joni dat zijn harde werk bekroond wordt met een Award.
Voor ons is hij sowieso een winnaar!

 

  • Voor meer informatie over het WCM Jaarevent 2018, klik hier. 

 

Dr.ir. Jan van Doremalen

Dr.ir. Jan van Doremalen

Partner