CQM-er Minou genomineerd voor WCM Award

World Class Maintenance (WCM) stimuleert ‘slim onderhoud’ voor de Nederlandse industrie. Dit doen ze door onderhoudskennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen. Het effectief en slim aanpakken van innovaties bij onderhoudsvraagstukken heeft grote impact in een sector met 300.000 werknemers en een omzet van ruim 30 miljard per jaar.

 

WCM Jaarevent 2017

Jaarlijks organiseert WCM een Jaarevent. Dit jaar, op dinsdag 31 oktober, is het thema ‘The Amazing World of Maintenance’. Het programma bestaat uit sprekers die wakker liggen van vraagstukken als 'hoe pas ik nieuwe technologie toe als de omgevingstemperatuur oploopt tot boven de 1000 graden?' Of 'hoe kan ik nieuwe technologie inzetten om ongepland onderhoud tot 80% planbaar te maken?' en 'tja, hoe moeilijk kan het eigenlijk zijn, om met nieuwe technologie één klant te bedienen'?


WCM Awards 2017

Naast het sprekersprogramma onder leiding van dagvoorzitter, mentalist Jan Reinders, worden die middag ook de WCM Awards uitgereikt voor de beste hbo, master en PhD maintenance scripties van 2017. Het proefschrift van CQM-consultant Minou Olde Keizer is genomineerd voor de PhD Award. 


Proefschrift Minou Olde Keizer

Minou's promotieonderzoek richtte zich op conditiegestuurd onderhoud bij complexe installaties in de procesindustrie. Met een literatuurstudie en door het opstellen van verschillende, generieke onderhoudsmodellen onderzocht ze welke onderhoudsstrategieën onder welke omstandigheden goed presteren. Elke complexe installatie vraagt namelijk om een op maat gemaakte onderhoudsstrategie. Ook bleek dat de conditie-informatie voor meer doeleinden gebruikt kan worden dan alleen het plannen van onderhoud; ook voor het plannen van inspecties en voor de voorraadmanagement van reserveonderdelen kun je gebaat zijn bij actuele informatie over de staat van het systeem.


Minou schreef hierover eerder al de blog: Slim onderhoud voor complexe installaties.
 

Wij hopen natuurlijk voor Minou dat haar harde werk bekroond wordt met een Award.
Voor ons is zij sowieso een winnaar!

 

 

Dr.ir. Jan van Doremalen

Dr.ir. Jan van Doremalen

Partner