04/07/2022


CQM is geselecteerd als een van de drie finalisten voor de ‘EURO Prize for OR for the Common Good’ (EPOCG). Wederom een mooie mogelijkheid tot het winnen van een internationale prijs, dit keer op het gebied van Operations Research (OR) in de maatschappelijke sector. Maar zover is het nog niet… De finale vindt 3-6 juli plaats op de Aalto University in Espoo, Finland. Fingers crossed!

 

Wat houdt de EURO-nominatie in?

Deze prijs is een eerbetoon aan uitmuntende prestaties van OR voor het oplossen van maatschappelijk georiënteerde problemen. Dit jaar vindt de 32e conferentie plaats van 3-6 juli in Espoo, Finland. Deze wordt gehost door Aalto University.
 

Genomineerd project Valys vervoer met Transvision

CQM’ers Frans de Ruiter en Peter Hulsen reizen naar Finland af om ons maatschappelijke project Transvision te vertegenwoordigen. In Nederland komen 450.000 ouderen en gehandicapten in aanmerking voor gesubsidieerde taxiritten uitgevoerd door Transvision. De dagelijkse planning van 3.000 tot 15.000 lange-afstandsritten was voorheen een complexe en ontmoedigende taak verdeeld over tientallen onderaannemers. CQM en Geodan ontwikkelden een analytische oplossing die de ritten combineert. Vanaf januari 2020 verhoogden we de punctualiteit en verkortten we de rijtijden, wat resulteerde in een verbetering van 50 procent in passagierstevredenheid. Bovendien bespaarden we 75 miljoen rittenkilometers of 7.500 ton CO2-uitstoot gedurende de vijfjarige looptijd van het contract. Kortom: een succesvol opgelost maatschappelijk vraagstuk.

Eerder gaf Frans hier al een webinar over, dat hier is terug te kijken.
 

Succes!

Wij duimen voor onze collega’s en gewaardeerde samenwerkingspartners en wensen iedereen heel veel succes! Wil jij ook een maatschappelijk vraagstuk oplossen? Neem dan contact op met Frans.

 

Volg CQM op LinkedIn

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

 

Fotocredit: Pexels.
Frans de Ruiter
Frans de Ruiter helpt je graag verder Neem contact op