Even voorstellen: CQM’s nieuwste knappe kop - Bart Post

Op deze dag van de ingenieur willen we graag onze nieuwste aanwinst in het zonnetje zetten: Bart Post. Hij werkt sinds het begin van dit jaar als Junior Consultant bij CQM. Vorige week is hij gepromoveerd en mag hij zichzelf officieel dr. ir. Bart Post noemen. Wat is het verhaal achter deze kersverse knappe kop binnen CQM? Lees hier alles over Bart, die zijn hond zelfs vernoemde naar een wiskundige. Als je dan geen fan bent van je vak weten wij het ook niet meer…


Achtergrond in wiskunde

Bart Post heeft net als de meeste collega’s binnen CQM een achtergrond in Wiskunde. Goh, zou je denken ;-) Zijn Bachelor haalde hij aan de Universiteit Utrecht en zijn Master aan de Technische Universiteit Eindhoven. Recent heeft hij zijn promotieonderzoek afgerond en mag hij de officiële titels aan zijn naam toevoegen.


Promotieonderzoek zendmasten

Het onderzoek dat hij uitvoerde stond volledig in het teken van 5G en zendmasten. Uiteindelijk heeft hij drie projecten uitgevoerd en drie algoritmes ontwikkeld. Apparaten kiezen altijd voor de dichtstbijzijnde zendmast. Dat wil echter niet zeggen dat dit sterkste signaal ook het beste signaal is. Dit is afhankelijk van onder andere het aantal gebruikers. Lang verhaal kort: Bart heeft een algoritme ontwikkeld dat die afweging maakt: wanneer gaan we voor de dichtstbijzijnde en wanneer niet en wat zijn de voordelen daarvan?

Daarnaast heeft hij gekeken naar de frequenties van diverse zendmasten, in het kader van het frequentietoewijsprobleem. Tot slot is er ook nog een algoritme gemaakt dat reageert op veranderende omstandigheden, zoals drukte en energiebesparing. Kortom: Bart heeft de afgelopen vier jaar niet stil gezeten!


Blije klanten

Nu is hij alweer een poosje enthousiast aan de slag binnen CQM. Hij wilde graag weg uit de academische wereld en meer praktisch bezig zijn, met klanten aan de slag gaan. “Mijn werk bij CQM is relevanter dan het schrijven van mijn proefschrift. Het was reuze interessant en heeft veel moois opgeleverd, maar ik wil nu graag veel leren en klanten blij maken. Echt van toegevoegde waarde zijn en daardoor zit ik hier enorm op mijn plek”, aldus Bart.

 

Meer lezen over Bart? Check zijn teampagina. Zijn proefschrift vind je hier. Enne... Zijn hond? Die heet Markov ;-)

Dr. ir. Bart Post

Dr. ir. Bart Post

Junior consultant