22/05/2023


CQM traint tot aan het einde van dit jaar alle medewerkers van de afdeling ComIT (afdeling Commercie en IT) bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). En dat zijn er zo’n 500! De NS-medewerkers worden door CQM opgeleid in meer resultaatgericht & data- en experimentgedreven werken (RDE-trainingen). Bij NS wordt dagelijks veel data gegenereerd. Het is dan ook van belang de juiste data te verzamelen, om goede beslissingen te kunnen nemen. En CQM weet als geen ander hoe je dit doet!

 

Inspirerende kick-off

CQM koos samen met NS voor een inspirerende kick-off om het grote trainingstraject gezamenlijk af te trappen. Deze vond vorige week plaats op het hoofdkantoor van NS in Utrecht. Het doel was om heel ComIT enthousiast te maken voor de aankomende RDE-trainingen. Externe spreker Coen Bertens, oud-Operationeel Directeur van de Efteling, inspireerde de NS-medewerkers met zijn verhaal over datagedreven werken. Hij deelde tijdens zijn presentatie ‘Hoe zorg je voor een 9+ ervaring voor je klanten?’ zijn ervaringen over hoe data kan ondersteunen bij een hoge klanttevredenheid.Zijn klantervaring-verhaal sluit precies aan bij de NS-ambitie ‘Samen maken we Nederland bereikbaar. Voor iedereen.’ Ivo Steffens, Directeur Commercie & Lead ComIT, legt uit hoe ze dat gaan doen. “Datagedreven werken én experimentgedreven werken zijn samen de essentie van de besturing van je bedrijf. Je moet een objectieve manier hebben om resultaat te definiëren en de score daarop te monitoren. Feiten tellen. Data is de route die dat mogelijk maakt en door te experimenteren ontdek je de juiste weg. Without a goal, you can’t score.”

Wouter Jansen, Digital Strategist en Experimentation Lead, vult aan: “We merken dat we met een kleine en centraal georganiseerde groep van experts geweldige resultaten kunnen behalen. Het werd daarom al snel duidelijk dat het belangrijk is om de werkwijze breder te verspreiden en meer mensen te betrekken. De RDE-trainingen helpen ons hierbij en zijn cruciaal voor ons succes.”

 

Trainingstraject

De gezamenlijke inspiratiebijeenkomst was een groot succes. De aanwezige ComIT-ers maakten op een interactieve manier kennis met het volledige trainingsprogramma en ontdekten dat ze tijdens de kick-offbijeenkomst zelf al data genereerden… Die ze uiteindelijk gaan gebruiken om in de trainingen goede beslissingen te nemen. De eerste datagedreven stappen zijn dus al gezet!

De ruim 500 NS-medewerkers worden vanaf nu, verdeeld over 24 groepen, door CQM getraind in resultaatgericht, data- en experimentgedreven werken. Het streven is om eind december 2023 alle ComIT-medewerkers opgeleid te hebben.

CQM als trainer

Bram Kranenburg, Senior Principal Consultant bij CQM en hoofdtrainer in dit project, vertelt enthousiast: “Het is enorm gaaf om zo’n grote groep mensen te trainen en om hiervoor het vertrouwen te krijgen vanuit NS. Data Science – en daarmee resultaatgericht werken – is in geen enkel werkveld meer weg te denken en biedt oneindig veel mogelijkheden tot innovatie. Het is een eer om door middel van trainingen voor NS hier een bijdrage aan te mogen leveren.”
 

Wil je meer informatie over de in-company trainingen van CQM of een maatwerk offerte ontvangen? Neem dan contact op met Bram Kranenburg, hij helpt je graag verder!

Bram Kranenburg
Bram Kranenburg helpt je graag verder Neem contact op