Christiaan Huygens wint Nacht van Eindhoven 2015

05/06/2015

Eindhoven, 5 juni 2015

De Nacht van Eindhoven is een jaarlijkse wedstrijd tussen universiteiten op het gebied van statistiek, operations research en optimalisatie. De strijd vindt in de nachtelijke uren plaats, op het kantoor van initiatiefnemer CQM. 

Studententeams van elk drie master studenten, namen het afgelopen nacht tegen elkaar op. Met vier opdrachten afkomstig uit de praktijk van wiskundige consultancy was het een race tegen de klok. Naast missies als het slim inkopen van bier en de bevoorrading van meerdere snoepfabrieken, kregen de studenten dit jaar de kans om te ervaren hoe het is om een adviesbureau te runnen. Zelfs keuzes als locatie, werknemers en uit te voeren projecten blijken dus statistisch onderbouwd (en geoptimaliseerd) te kunnen worden… 

De negende editie van de Nacht van Eindhoven is gewonnen door Emma Wagner, Pim Otte en Jasper Velthoen van Studievereniging Christiaan Huygens (TU Delft). Moe maar voldaan, en een stukje rijker, gaan zij terug naar Delft. Studievereniging STORM (VU Amsterdam) werd tweede en ook zij namen een geldprijs voor zichzelf én de studievereniging mee naar huis. Goed gedaan allemaal! Tot volgend jaar bij de tiende editie?

 

Wil je meer weten over de Nacht van Eindhoven?

Kijk op www.nachtvaneindhoven.nl, stuur een e-mail naar nachtvaneindhoven@cqm.nl of neem contact op met CQM-consultant Tom Luijten.

Tom Luijten MSc

Tom Luijten MSc

Junior Consultant