29/06/2022


1 december 2019 bereikte CQM een jubileumleeftijd. Na een periode zonder feestelijkheden was het 21 juni 2022 zover, de CQM-reünie! Oud CQM’ers, huidige CQM’ers, jong, oud, al even niet meer werkzaam of juist aan het begin van hun carrière: ze waren er allemaal. Het was fijn om met zijn allen samen te zijn en dat vonden onze gasten ook. Lees hier hoe alle directeuren van CQM terugblikken op die 40 jaar (& vooruitkijken) en hoe gasten de reünie hebben ervaren.

 

Jos de Kroon

Jos de Kroon was van 1979 t/m 1992 directeur van CQM. CQM is vanuit Philips opgericht en Jos stond aan de wieg van de toen nog afdeling bij Philips. Hij heeft er mede voor gezorgd dat CQM bestaansrecht kreeg, door al binnen Philips betalende klanten centraal te stellen: “Met vreugde kijk ik terug op de contacten die ik heb gehad en nog steeds heb met CQM’ers. Het mooiste aan werken bij CQM? De vakliefhebbers die het vak met passie, vanuit het hart en vol toewijding waarmaken. Elke dag weer.”


Mynt Zijlstra

Mynt Zijlstra volgde Jos op, van 1993 t/m 2002. “Vanaf 1993 is de verzelfstandiging van CQM (vanuit Philips) van start gegaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vasthoudendheid van mijn voorganger Jos. Vanuit de toen nog kleine klantenkring, waaronder NS en uiteraard Philips, is CQM gaan groeien en zijn er mooie stappen gezet. Zonder die verzelfstandiging had CQM nu, 40 jaar later, niet meer bestaan.”


V.l.n.r.: Bram Kranenburg (Principal Consultant) en alle directeuren van CQM op een rij: Jos de Kroon, Mynt Zijlstra, Jaap Praagman en Arjen Vestjens.


Jaap Praagman

Jaap Praagman nam het stokje van Mynt over en stond van 2002 t/m 2014 aan het roer van CQM: “Ik ben vooral met het team gaan voortbouwen op dat wat er al lag. In de ruim 10 jaar vanaf de verzelfstandiging hebben we een mooie klantenkring opgebouwd. Daarnaast is er in die tijd echt het gevoel van ‘samen’ ontstaan, van ‘wij zijn CQM’. Doordat het bedrijf goed liep (en loopt!), was er ruimte om naar binnen te kijken: wie zijn we en wat willen we in de toekomst nog bereiken? Het menselijke aspect heeft in die tijd steeds meer vorm gekregen. Onze mensen maken CQM. We hebben mooie methoden en diensten, maar zonder consultants is er niets.”


Arjen Vestjens

Arjen Vestjens, huidige Managing Partner van CQM sinds 2015, sluit af: “Wij bouwen met plezier en trots voort op wat onze voorgangers hebben neergezet. Voor mij zijn daarbij cultuur, kwaliteit en groei belangrijk. Zoals het in stand houden van onze open lerende omgeving van 1 CQM, het steeds beter worden in wat we doen en het aantrekken, ontwikkelen & behouden van meer goede medewerkers. Op naar de volgende 40 jaar!”

    

Huidige & oud-CQM’ers aan het woord

“Er was levendig contact tussen CQM’ers van toen en CQM’ers van nu, oude banden werden aangehaald, herinneringen opgehaald. De leukste herinnering? Een project bij een chocoladefabriek. Mijn populariteit bij het secretariaat is nog nooit zo groot geweest!”

“De veelzijdigheid aan projecten maakte dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ging. Geen dag was hetzelfde. En de fijne sfeer tussen collega’s. Die proef ik tijdens deze reünie weer, wat een eer dat ik hierbij mocht zijn!”

“Zo leuk om met zoveel oud CQM’ers samen te zijn. Wat hebben er veel mensen bij ons gewerkt in die 40 jaar! Heel interessant om te horen hoe anderen alles hebben ervaren en hoe je de basis van CQM – nieuwsgierig de wereld ontdekken en de beste oplossingen leveren – overal terughoort.”

“Reünies zijn altijd leuk. Mensen die je lang niet hebt gezien weer opnieuw onder ogen komen, herinneringen ophalen, bijkletsen, het is fantastisch!”

 

Volg CQM op LinkedIn!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

 

Arjen Vestjens
Arjen Vestjens helpt je graag verder Neem contact op