Solid State Lighting Reliability Part 2

Components to Systems

 

Als vervolg op deel 1 dat in 2013 werd gepubliceerd, verscheen onlangs het tweede boek van Prof. Dr. Ir. Willem van Driel: Solid State Lighting Reliability Part 2. Ook deze keer leverde CQM een bijdrage aan het boek. In hoofdstuk 17 - Statistical Analysis of Lumen Depreciation for LED Packages schrijft CQM-consultant Marc Schuld over een alternatieve manier van het modelleren van de lichtopbrengst in de tijd.

Willem van Driel is Reliability Program Manager voor Philips Lighting en is als professor Micro/Nano Reliability verbonden aan de Technische Universiteit Delft.

Het boek behandelt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kleurstabiliteit en chromaticiteit. Het beschrijft de nieuwe richtlijnen voor LED-systemen, met name de interacties met LED-bronnen. En het boek analyseert de vooruitgang in de versnelde testmethode en de levensduurvoorspellingsmethode. Het is één van de weinige boeken op de markt dat gaat over Solid State Lighting toepassingen. Hiervoor zijn verschillende experts uit de industrie en de academische wereld uitgenodigd om de nieuwste ontwikkelingen en bevindingen in de LED-systeembetrouwbaarheidsarena te presenteren.
 

Wij hebben het als een eer ervaren een bijdrage te mogen leveren aan beide boeken. Samen vormen ze een volledig naslagwerk voor de betrouwbaarheid van Solid State Lighting. Van de prestaties van de (sub)componenten tot het totale systeem, ongeacht de complexiteit ervan. 

 

Dr. Bert Schriever

Dr. Bert Schriever

Partner