26/11/2020


Bij CQM willen gelukkig altijd veel stagiaires komen ‘werken’. Uiteraard werken ze hard, maar dan aan hun eigen onderzoek. Wel altijd voor een daadwerkelijk project of mooie klant van ons! Het afgelopen half jaar hebben we veel afstudeerders mogen begeleiden, waar Paul van Eekelen er een van is. Hij deed onderzoek naar het toepassen van deep learning en simulated annealing bij het verbeteren van ritplanning. Benieuwd hoe deze technieken daarin het verschil maken en hoe enthousiast Paul is over zijn stage bij ons? Lees dan vooral verder!

 

 

Paul is eind november vorig jaar gestart bij CQM als masterstudent Industrial and Applied Mathematics aan de TU/e. Zijn doel? Het efficiënter maken van onze simulated annealing algoritmen met behulp van deep learning. En dat is gelukt!

 

 

 

De resultaten

Paul over zijn stageproject: “Met simulated annealing probeer je continu de score te minimaliseren en zoek je constant naar oplossingen die het beste resultaat behalen. Zelfs wanneer je denkt de beste al gevonden te hebben. Met deep learning probeer je een model de ins en outs te leren van een specifiek systeem. Zo ben ik bezig geweest met het optimaliseren van ritplanning en heb ik gekeken naar alle restricties die er gelden voor bijvoorbeeld taxiritten. Dit zorgt uiteindelijk voor een nog betere ritplanning en nog minder te rijden kilometers en dus een nog beter resultaat voor de klant.”

 

Veel leren, pictionary en thuiswerken

“Toen ik vorig jaar november startte bij CQM had ik niet verwacht dat ik de laatste maanden van mijn stage thuis zou afsluiten. Echter ben ik blij dat ik de eerste periode nog op het kantoor heb mogen werken. Ik heb de gezellige sfeer van het bedrijf meegemaakt, veel mensen leren kennen en veel mee kunnen krijgen van de projecten die CQM doet. Eenmaal thuiswerkend miste ik de discussies tussen het werken door bij het koffiezetapparaat, die stiekem eigenlijk nuttiger zijn dan geplande Teams meetings. Gelukkig bleven we nog steeds op de hoogte van wat iedereen deed door wekelijkse groupmeetings, hadden we af en toe een online borrel en bleek online pictionary spelen samen eigenlijk ook een goede bedrijfsactiviteit. Ondanks dat thuiswerken natuurlijk niet helemaal is wat je verwacht bij een stage kijk ik hierdoor ook enthousiast terug op deze laatste maanden en ben ik heel dankbaar voor de kans die ik hier gekregen heb!”

 

Wij wensen Paul veel succes bij zijn officiële verdediging! Wil je stagelopen bij CQM? Stuur dan je motivatiebrief, CV en cijferlijst(en) naar info@CQM.nl of vul hier het formulier in (bij open sollicitatie).


Wil je daarnaast op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbriefFotocredit: Pixabay.
Frans de Ruiter
Frans de Ruiter helpt je graag verder Neem contact op