Collega Jordi Zomer: van Operations Research tot piano spelen in de kerk

09/06/2021

Jordi Zomer is sinds 01-04-2021 de nieuwste collega binnen het CQM-team. En alweer de 3e medewerker die we aannemen in coronatijd, wie had dat begin vorig jaar maart gedacht. Maar genoeg over corona, laten we Jordi Zomer in het (zomerse) zonnetje zetten. Hij is 26 jaar, heeft 2 (!!) Masters afgerond, houdt van pianospelen en is een echt familiemens. Zijn eerste positieve ervaring bij CQM: “Het voelt als een warm welkom in een familie”, aldus Jordi. Welkom in de familie, Jordi!

 

Achtergrond in Operations Research en Civil Engineering

We hebben veel knappe koppen werken bij CQM, van titels als ‘ir’ en ‘drs’ tot ‘MTD’ en ‘CIRM’. Dat houdt in: veel gepromoveerden en mensen die veel tijd besteden aan het ontwikkelen van kennis. Zo ook Jordi, die niet liever 1 maar 2 Masterstudies afrondde. Deze nieuwste telg past helemaal in de CQM-familie dus!

Jordi studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen ‘Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies’ met een specialisatie in ‘Operations Research’. Maar dat was niet genoeg, ook ‘Civil Engineering and Management’ met een specialisatie in ‘Transport & Planning’ volgde hij aan de TU Delft. Waarom twee studies? “Ik vind wiskunde en praktische problemen oplossen ontzettend leuk. Dus de keuze voor de opleiding ‘Operations Research’ was snel gemaakt. Maar toen ik 22 was en klaar was, wilde ik nog niet direct in het werkende leven stappen. Ik koos voor de master ‘Civil Engineering’, waar ik veel mogelijkheden zag om mijn econometrie-studie praktisch toe te passen. Hier gaat het ook nog steeds om kwantitatieve methoden, maar met meer context zoals het spoor, de (vaar)wegen en transport in het algemeen. Die brede blik maakt dat ik met veel plezier voor CQM kon kiezen, omdat ik hier aan diverse vraagstukken op veel gebieden kan werken.”

 

Benieuwd naar wie Jordi in zijn vrije tijd is?

Jordi woont op dit moment nog in Zwolle, maar wil richting het Zuiden verhuizen. Het regelmatig thuiswerken zorgt ervoor dat de prioriteit hiervoor nog niet heel hoog is. Hij houdt ervan om in de natuur te zijn en daarom is wonen in Zwolle (en dichtbij de Veluwe zijn) zo slecht nog niet. Daarnaast is hij christen en speelt hij regelmatig piano in de kerk. We hebben meer muzikale kwaliteiten binnen het CQM-team, dus wellicht moeten we die band toch maar eens gaan oprichten…

 

En zoals bijna elke CQM’er houdt Jordi van het oplossen van complexe puzzels, verrassend ;-).

Welkom Jordi bij CQM! Lees hier meer over Jordi.

Drs. ir. Jordi Zomer

Drs. ir. Jordi Zomer

Junior Consultant