13/12/2017


Als een collega gaat trouwen…

CQM staat erom bekend dat het een hechte club getalenteerde rekenaars is die elke nieuwe uitdaging met beide handen en heel veel enthousiasme aanpakt. Dat doen we voor onze klanten… maar zo zitten we ook écht in elkaar. Dat is wie wij zijn. En waarom wij het werk doen dat wij doen. Met zó veel plezier. Dat we samen gewoon heel veel lol hebben in wat we doen, lees je ook terug in onderstaande anekdote. 

 

Doen we een stukje, een presentatie, een liedje?

Ongeveer 2 maanden geleden stapte onze collega Johan in het huwelijksbootje met zijn Lizette. Als directe collega’s voelden we de verantwoordelijkheid iets leuks bij te dragen aan de bruiloft. We gingen met de pet rond voor een financiële bijdrage aan het bruidspaar. Tot zo ver ging alles goed... Maar toen kwam het moeilijkste gedeelte; ga je ook een stukje doen, een presentatie, liedje, of toch iets heel anders?

Johan staat binnen CQM bekend als de algoritme-expert en houdt dus wel van het oplossen van moeilijke problemen. Van daaruit ontstond al vrij snel het idee om rond ons geldkado een ingewikkelde puzzel te verzinnen. We zouden het inpakken wel eens groots aanpakken!

We spraken een avond af om eens met elkaar te brainstormen over hoe we het Johan zo moeilijk mogelijk konden maken om zijn huwelijkskado uit te pakken. Eén collega nam een koffer met cijfercode mee, een ander had een cryptex gekocht (een doorzichte stolp met een 5-letter slot, bekend uit de ‘Da Vinci Code’). Verder kreeg iedereen de opdracht om zoveel mogelijk slotjes mét sleutel mee te nemen.

 

 

We doen een Cryptex!

Het begin was het moeilijkst. Met welk woord van 5 letters zouden we de cryptex versleutelen? “Johan”? Nee, dat ligt teveel voor de hand. “Trouw”? Te zoetsappig. “Joden”? Als Ajax-fan kan Johan dit vast waarderen, maar wij zoeken toch nog even door… Uiteindelijk bereiken we consensus, stoppen het geld in de cryptex en verzegelen deze met het sleutelwoord.

Vervolgens hebben we in vijf groepjes een unieke puzzel verzonnen met één van de 5 cryptexletters als uitkomst. Er was een puzzel met een bierproeverij, een ‘welk-woord-hoort-op-het-einde-van-de-rij’-puzzel, een happy hardcore mixtape, een kaartspel met code op de achterkant en een ‘zoek de overeenkomst’-puzzel. Al deze puzzels hebben we in de grote koffer met cijferslot gedaan en voor de zekerheid afgesloten met een ketting en de verzamelde slotjes. Och arme Johan en Lizette, die gezichten toen ze ons ‘kado’, een zak vol sleutels, kregen… Geweldig. We hebben de cijfercode voor het kofferslot trouwens verwerkt in een viertal sommen. En Johan heeft de koffer inmiddels open! De cryptex is nog niet gekraakt.

 

 

Ingewikkelde puzzels oplossen en er nog geld voor krijgen ook?

Een club getalenteerde rekenaars. Een hecht team enthousiaste data scientists. Met humor. En oprechte interesse, in elkaar en in (de vraagstukken van) onze opdrachtgevers. Wij zijn bijzonder. En daar zijn we trots en zuinig op!

Voel jij wie wij zijn en waarom we doen wat wij doen? Begrijp jij wat voor mensen bij CQM werken? Zou jij ook als één team ingewikkelde vraagstukken willen aanpakken en oplossen? Wij kunnen altijd mensen gebruiken die bij ons bedrijf passen. Maar… we zoeken wél de besten. Dus ben jij een master-puzzelaar en niet bang voor een uitdaging? Bewijs het maar en neem contact met ons op! 

Arno van den Eijnden

 

Interessant:


 

Arno van den Eijnden
Arno van den Eijnden helpt je graag verder Neem contact op