CQM levert bijdrage aan innovatieve Europese oplossing

20/10/2014

Europees vrachtvervoer: beter, slimmer en duurzamer

CQM draagt bij aan het Europese project Weastflows (goederenstromen vanuit West en Oost) dat als doel heeft de goederenlogistiek in Noordwest-Europa te verbeteren. Met een reeks van onderling verbonden activiteiten houden verschillende partijen zich momenteel bezig met het identificeren van uitdagingen en kansen om vrachtvervoer te verbeteren en daarmee een groenere supply chain in Europa en daarbuiten te stimuleren.

 

CQM ontwikkelt eerste intermodale routeplanner in Europa

De specifieke bijdrage van CQM zit in de ontwikkeling van de eerste intermodale routeplanner in Europa die op basis van roosterinformatie, reisafstand, tijd en prijs de beste routemogelijkheden over weg, per spoor en over zee te geven. Hiermee kunnen transportinkopers en logistieke professionals door efficiënte planning en kostenreductie hun vrachtvervoer optimaliseren.

 

Weastflows-video

Bekijk deze Weastflows-video voor een overzicht van de belangrijkste activiteiten die plaatsvinden voor slimmer en duurzamer goederenvervoer in heel Noordwest-Europa. En voor wie geen vierenhalve minuut geduld heeft, CQM’s bijdrage wordt getoond vanaf 3:00 minuten.

 

Slotconferentie

Op 12 februari 2015 vindt in Brussel de slotconferentie van het Weastflows project plaats. Hier zullen bevindingen en resultaten van het project worden gepresenteerd en vooraanstaande autoriteiten op het gebied van logistiek discussiëren en debatteren over de uitdagingen en toekomstige mogelijkheden om een meer duurzaam, efficiënt en innovatief netwerk van goederenvervoer in Europa te bereiken. Bekijk alvast de save-the-date (pdf).

 

 

Ir. Geert Teeuwen

Ir. Geert Teeuwen

Senior Consultant