18/05/2020


Together we can make a difference

Data Science is onze passie. Wij werken dagelijks aan mooie en zinvolle projecten en creëren zo oplossingen en (commerciële) waarde voor onze (betalende) klanten. Daarnaast willen we onze Data Science en Smart Analytics kennis, kunde en ervaring graag inzetten om de wereld een beetje beter én mooier te maken! Een betere wereld begint tenslotte bij jezelf en sámen bereiken we meer… Daarom zijn we met een aantal Data Science partijen uit de regio Eindhoven een initiatief gestart. Onder de noemer ‘Data & Purpose’ willen we met elkaar een bijdrage leveren aan organisaties/stichtingen die zich richten op het maatschappelijk belang en die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van Data Science.


Voor wie?

Er zijn heel veel organisaties met mooie initiatieven die zich op non-profit basis inzetten voor het maatschappelijk belang. Denk hierbij aan goede doelen en stichtingen als Artsen zonder Grenzen of het Leger des Heils. Deze organisaties hebben wel belang bij, maar niet altijd de middelen voor, ondersteuning op het gebied van data en modellen.
Deze goede doelen vallen in het algemeen onder een van de topics van Sustainable Development Goals (SDG’s). De afdeling Duurzame Ontwikkelingsdoelen (DSDG) van het Ministerie van Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (UNDESA) fungeert als het secretariaat van de SDG's en biedt inhoudelijke ondersteuning en capaciteitsopbouw voor de doelen en hun gerelateerde thematische kwesties, waaronder geen armoede, geen honger, goede gezondheid en goed welzijn, goed onderwijs, schoon water, betaalbare en groene energie.

 

Wat kunnen wij voor het goede doel betekenen?

Er zijn verschillende manieren van ondersteuning denkbaar. Een paar voorbeelden:

  • Data Science training voor en coaching van medewerkers; ‘Maak de mensen in de organisatie sterker’.
  • Begeleiding van Data Science stagiaires en afstudeerders bij die organisaties.
  • Uitvoeren van concrete Data Science projecten. Bekijk ter inspiratie eens een aantal van onze praktijkcases of een bijzonder project dat we onlangs zelfstandig voor een goed doel uitvoerden.

 

Met wie?

Om bovengenoemde organisaties te helpen, bundelen we onze krachten met een aantal Data Science partijen uit de regio Eindhoven: Pipple, Sioux, Greenhouse, ICT Group en Soltegro.
» Kun en wil jij als bedrijf ook een bijdrage leveren aan dit initiatief? Laat het ons weten!

 

Wil je meedoen?

Ken jij of ben jij werkzaam bij een (non-profit) organisatie of stichting die zich richt op het maatschappelijk belang en die ondersteuning kan gebruiken op het gebied van Data Science? Of wil je gewoon eens sparren over wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Jan van Doremalen of Monique van den Broek.
Wij hebben er erg veel zin in!


Ter inspiratie:

 

Fotocredit: Pixabay. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

 

Jan van Doremalen
Jan van Doremalen helpt je graag verder Neem contact op