10/07/2018


Zondag 1 juli 2018 was het weer tijd voor de Dolphin Trio Triathlon in Nuenen.

CQM deed mee, en hoe!!

Het idee van een trio-triatlon is dat er teams van drie personen worden gevormd, waarbij elke persoon één onderdeel uitvoert. In estafettevorm wordt dan achtereenvolgens gezwommen, gefietst en hardgelopen. Twee CQM-teams deden mee aan de 1/8 trio-triatlon (500m zwemmen, 20km fietsen en 5,4km hardlopen) en één team nam deel aan de kwart-triathlon (1000m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen).

Binnenshuis bij CQM werd er in de aanloop naar de triatlon in de gangen regelmatig gesproken over vorige edities, huidige fitheid en komende verwachtingen gegeven allerlei factoren zoals trainingsarbeid, materiaal, het weer, supportersopkomst enzovoort.

Op de zonovergoten zondag vol zinderende sport stonden de blikken van de deelnemers strak, gefocust. Klaar om op het moment suprême te laten zien waar men toe in staat is. Dat bleek een hele hoop te zijn. Er werden door alle atleten topprestaties geleverd en er werd ruimschoots genoten van verzuurde spieren, krachtpatsers en atleten met finesse, de sportieve sfeer en het aanmoedigen.

De laatste 100 meter van de hardloopkoers lopen de zwemmer en fietser van het team mee, waardoor men samen als team over de finish komt. Bij het finishen werd het eerste CQM-team door de speaker allereerst bejubeld om vervolgens bij de tel-kwaliteiten van onze wiskundeknobbels een groot vraagteken te zetten. Had de loper slechts één rondje gelopen in plaats van twee? Verontwaardiging alom. Dit zou op wiskundig vlak een blamage betekenen. De tijdwaarneming bleek echter in de war, waardoor CQM toch als rechtmatige winnaar van de 1/8 trio-triatlon werd uitgeroepen.

Zelfs een tweede CQM-team wist het podium te bereiken waardoor het blauw-paars van CQM de ereschavotten kleurde.