INFORMS Prize en PhD voor CQM-consultant Frans

Frans de Ruiter is sinds november 2017 werkzaam bij CQM. Vlak daarvoor ontving hij in Houston (Verenigde Staten) een belangrijke prijs voor een paper dat hij schreef met Dimitris Bertsimas tijdens zijn bezoek aan MIT. Komende maand zal hij zijn proefschrift verdedigen voor zijn PhD aan de Tilburg University. Busy times…

 

MIT en de INFORMS Optimization Society Student Prize 

INFORMS is een wereldwijd toonaangevende vereniging voor Operations Research & Analytics-professionals. Tijdens de INFORMS Annual Meeting, een internationale conferentie met meer dan 5.000 deelnemers, worden naast veel presentaties ook verschillende prestigieuze prijzen en awards uitgereikt. Frans ontving de INFORMS Optimization Society Student Prize.  Deze prijs kreeg hij voor een paper over een nieuwe slimme manier om een bepaald type robuuste optimalisatiemodellen op te lossen. Hij schreef het toen hij tijdens zijn promotie door professor Dimitris Bertsimas werd uitgenodigd onderzoek te doen aan het Massachusetts Institute of Technology, kortweg MIT. Dat is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld en is gevestigd in Cambridge (Massachusetts), USA. 

 

PhD voor promotieonderzoek aan Tilburg University

Frans werd daarna nog een keer uitgenodigd en deed ook in het tweede jaar van zijn promotie een semester onderzoek bij MIT. In zijn laatste jaar (begin 2017) heeft hij nog een half jaar onderzoek gedaan met de grondlegger van Robuuste Optimalisatie, professor Aharon Ben-Tal aan Technion (Israel Institute of Technology) in Haifa, Israël. En op 19 januari 2018 komt er, na drie jaar onderzoek op het gebied van robuuste optimalisatie, definitief een einde aan zijn ‘studententijd’. Het harde werk van Frans wordt bekroond met de hoogste academische graad of titel die een persoon kan verwerven aan een universiteit: Doctor (dr.) of in het Engels "Doctor of Philosophy" (PhD). 

 

Robuuste optimalisatie

Het promotieonderzoek van Frans richtte zich vooral op de dynamische problemen onder onzekere omstandigheden. Denk hierbij aan problemen waar sommige beslissingen hier-en-nu gemaakt moeten worden, voor informatie beschikbaar is over de onzekere parameter. En problemen waarbij sommige beslissingen van het wait-and-see type zijn, die eerst kijken wat de realisatie is van de onzekere parameters. Hij heeft gekeken hoe je snellere oplosmethoden kunt bedenken en hoe je betere oplossingen uit deze modellen kunt krijgen. 

 

Live stream

Voor de geïnteresseerden, de  layman’s speech (openbare verdediging en promotie) is vrijdag 19 januari van 10.00 tot 10.15 uur te volgen via de live stream van Tilburg University

 

Wij zijn natuurlijk heel erg blij met de komst van Frans naar CQM en zijn internationale onderzoekskennis en -ervaring.
Fijn dat we met jou nóg een absolute autoriteit aan ons team hebben mogen toevoegen;
dr. Frans de Ruiter MSc, robuuste optimalisatie-expert!

 

Ook interessant om te lezen:

 

Dr. Frans de Ruiter

Dr. Frans de Ruiter

Consultant