Nieuw bij CQM: Tom

Mijn naam is Tom Luijten en ik ben sinds juni werkzaam als Junior Consultant bij CQM. Als persoon ben ik enthousiast, leergierig en werk ik graag samen. Daarnaast krijg ik veel energie van het begrijpen van complexe vraagstukken en deze samen met de klant te vertalen naar een praktische oplossing. 

Ondanks dat ik pas 3 maanden bij CQM werkzaam ben voelt het voor mij al erg vertrouwd omdat ik tijdens mijn studie Econometrics and Operations Research in Tilburg mijn afstudeerscriptie gecombineerd heb met een afstudeerstage bij CQM. Destijds heb ik al van een afstand gezien met hoeveel passie en plezier de consultants bij CQM samen met de klant op zoek gaan naar de beste oplossingen en daarbij altijd de praktijk in het achterhoofd houden. Zelf heb ik ook mijn afstudeeropdracht op eenzelfde manier benaderd en ervaren dat deze combinatie van kwantitatieve kennis en domeinkennis de sleutel is voor een succesvolle oplossing. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij een consultancy start-up waar ik ervaring op heb gedaan in de financiële sector op het gebied van Risk management en in de marketing. 

Momenteel houd ik me vooral bezig met Supply Chain optimalisatie en planningsvraagstukken. Wat mij hierbij vooral aanspreekt is het maken van de vertaalslag van een praktisch probleem naar een wiskundig model. Wanneer ik eerst bij de klant gezien heb hoe het probleem er in de praktijk uit ziet, geeft me dat veel energie en inzicht om te zoeken naar de beste oplossing. Voor mij is zo'n oplossing in de vorm van een model of algoritme pas goed wanneer het aan iedereen, ongeacht de wiskundige achtergrond, uit te leggen valt. Niet elke werknemer bij de klant heeft namelijk een achtergrond in de wiskunde of econometrie en aangezien zij uiteindelijk er mee moeten werken, moeten zij ook begrijpen wat er gebeurt. 

In de komende jaren hoop ik mezelf zowel op consultancy vak als inhoudelijk verder te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik veel interessante projecten te doen waarbij ik samen met de klant echt het verschil kan maken en mooie resultaten kan neerzetten! 

Dus, heb je zin om onder het genot van een kop koffie (of thee) een keer kennis te maken?
Heel graag!

Tom

 

Ook interessant om te lezen:

  • Supply Chain cases
  • Wie werken er (nog meer) bij CQM?
  • Ook werken bij CQM? We kunnen altijd mensen gebruiken die bij ons bedrijf passen!

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIn of meld u aan en beheer hier de digitale nieuwsbrief die u van CQM wilt ontvangen.

 

Tom Luijten MSc

Tom Luijten MSc

Junior Consultant