Rijksoverheid publiceert CQM-case in AI special

25/10/2018

CQM in Holland Innovation Network Special Artificial Intelligence

"Kunstmatige intelligentie is of zal een game-changer zijn in veel of alle sectoren van het menselijk leven, net zoals de industriële revolutie en de opkomst van ICT zijn geweest. De uiteindelijke reikwijdte van AI is tot nu toe onbekend maar lijkt oneindig." De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland publiceert in een themanummer over Artificial Intelligence internationale trends en ontwikkelingen op dit gebied.

"De omvang van Nederland komt niet overeen met haar economische en innovatiekracht: het 131e land ter wereld qua oppervlakte is 's werelds 66e dichtstbevolkte land, de 18e grootste economie van de wereld, en derde in de Global Innovatie-index. Een gebied waarin de innovatiekracht van Nederland zijn vruchten afwerpt is kunstmatige intelligentie."

CQM is gevraagd een bijdrage te leveren aan de bepaling van de huidige status van AI in Nederland. Om te laten zien dat we in Nederland daadwerkelijk AI-applicaties werkend hebben in de praktijk, leverde CQM een infrastructuur-case aan: VolkerRail.

Lees erover op pagina 6 van de Holland Innovation Network Special Artificial Intelligence.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons op LinkedIn of meld u aan en beheer hier de mailing die u van CQM wilt ontvangen.

Ir. Peter Hulsen

Ir. Peter Hulsen

Partner