23/11/2022


17 november 2022 was het zover: hét Smart Warehousing event van 2022. Het was inspirerend, het heeft nieuwe inzichten gegeven, maar bovendien: het was leuk! Was je erbij? Dan lees je hier de belangrijkste highlights en inzichten van het event. Was je niet aanwezig? Dan lees je wat je gemist hebt en waarom je er een volgende keer wel bij moet zijn. En uiteraard ook de belangrijkste highlights en inzichten van het event ;-)
 

Wat heb je gemist?

Data Science en Artificial Intelligence kunnen alle processen in een warehouse ondersteunen. Van strategisch/tactisch tot preparatief tot operatief tot het continu aanvoeren van verbeteringen. Denk aan support bij:

 • het ontwerpen van (nieuwe) warehouses
 • het bepalen van de optimale workforce (van belang door WAB)
 • het voorspellen van scenario’s & de toekomst
 • het nemen & ondersteunen van beslissingen of zelfs naar (semi) geautomatiseerde beslissingen gaan
 • het automatiseren & mechaniseren van (deel)processen

Maar je miste ook:

 • De kennismaking met een mooie techniek zoals een Digital Twin die je helpt om dingen in een warehouse te testen, zonder ze daadwerkelijk al te moeten implementeren
 • Mark Bergkotte’s interessante lezing over Smart Warehousing bij ASML
 • En natuurlijk nog veel meer, maar te veel om hier op te noemen. Lees vooral ook de enthousiaste reacties van onze bezoekers :-)

De belangrijkste highlights van Smart Warehousing 2022

Uiteraard heb je niet alles gemist, want we zetten de grootste uitdagingen op het gebied van Smart Warehousing voor je op een rijtje:

1. Speel slim in op uitdagingen in Smart Warehousing

We leven in een onzekere wereld. Daardoor is er ook onzekerheid in vraag en aanbod en in de logistieke ketens. Vanwege een pandemie wordt er bijvoorbeeld ineens meer online besteld of er is schaarste vanwege een oorlog.

Met Smart Warehousing leer je hier slim op in te spelen. Creëer het vermogen om met onverwachte omstandigheden om te gaan, wees adaptief in de logistiek. Hoe? Door onder andere Data Science- & Artificial Intelligence-technieken in je processen toe te passen die je helpen inzicht te genereren of de toekomst te voorspellen en nog veel meer.

2. Personeel vs. mechanisatie

Het is in de huidige markt regelmatig een uitdaging om goed en ervaren personeel te vinden. Daarom wordt er regelmatig gekozen voor mechanisatie. Met Smart Warehousing kijken we juist naar een goede combinatie van menskracht en mechanisatie. Benieuwd hoe je zorgt voor deze combi? Neem dan contact op met Anke Simons!

3. Duurzaamheid in de keten

Duurzaamheid is steeds vaker in de gehele keten gewenst. Met Smart Warehousing creëer je slimmere logistieke ketens en verhoog je de productiviteit, capaciteit en efficiency ervan aanzienlijk. Kortom: dé basis voor meer duurzaamheid!

Dit is waarom je er een volgende keer bij wil zijn!

 • Je ontdekt de laatste innovaties op het gebied van Smart Warehousing
 • Je leert daarnaast veel over de nieuwste technologieën, zoals op het gebied van Artificial Intelligence en Digital Twins
 • Je weet welke 1e stappen jij kunt zetten in Smart Warehousing
 • Je ontmoet interessante mensen en organisaties
 • Je hebt een leuke middag vol kennisdeling, inspiratie en vooral fun!

Wil jij ook aan de slag met Smart Warehousing?

Er valt nog zoveel meer te vertellen en nog een complete wereld te winnen als het aankomt op de toegevoegde waarde van data in warehouses. Maar onthoud: data kan je veel inzicht geven in de processen in je warehouse, maakt kansen én risico’s van veranderingen inzichtelijk en zorgt voor meer efficiency.

Wil jij dit ook? Neem dan contact op met Anke Simons! Meer weten over Smart Warehousing? Klik hier! Meer CQM? Volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Anke
Anke helpt je graag verder Neem contact op