17/06/2024


Bij CQM zetten we ons in om niet alleen kennis over te dragen, maar om echte veranderingen in organisaties te bewerkstelligen. Onlangs hebben we een reeks op maat gemaakte Design for Six Sigma (DfSS) trainingen afgerond bij De Jong DUKE, een toonaangevende ontwikkelaar van koffiemachines. Deze training was gericht op het voorbereiden van het bedrijf op substantiële groei en het optimaliseren van hun ontwikkelingsprocessen voor nieuwe producten.

 

De uitdaging

De Jong DUKE - een dochteronderneming van familiebedrijf J.M. de Jong Group dat onlangs het predicaat Koninklijk werd verleend - stond voor een uitdaging: met de huidige ambities van de organisatie zou hun huidige ontwikkelingsmethode ontoereikend worden. Er was een sterke behoefte aan een meer gestructureerde aanpak om klantwensen effectief te vertalen naar systeem- en producteisen. Het doel was om ervoor te zorgen dat nieuwe apparaten snel en zonder kwaliteitsverlies op de markt gebracht konden worden, terwijl potentiële problemen zoals kinderziektes geminimaliseerd zouden worden.

 

Onze aanpak

Voorafgaand aan de trainingen hebben we diepgaande interviews gevoerd met medewerkers van diverse afdelingen binnen De Jong DUKE. Deze gesprekken hielpen ons om de werkelijke behoeften te identificeren en zorgden ervoor dat we een maatwerk training konden aanbieden die naadloos aansloot bij de behoeften van De Jong DUKE. We hebben specifieke elementen van onze greenbelt DfSS trainingen geïntegreerd en aangepast, met een sterke focus op praktische toepassing.
Tijdens de training werkten multidisciplinaire teams samen aan praktijkcases, wat niet alleen de kennisoverdracht, maar ook de samenwerking bevorderde. Als afsluiting van de training verzorgden de deelnemers een reeks presentaties aan hun interne stakeholders, voornamelijk afdelingsleiders, waarbij men enthousiast verklaarde dat “DfSS in ons DNA moet komen” en hoe de “CTQ flowdown een reis over verschillende afdelingen is die samenwerking creëert”.

 

Reacties en resultaten

De energie en het enthousiasme tijdens en na de training waren enorm. De deelnemers, nu ambassadeurs van DfSS-principes, waren zeer positief over CQM: “Enthousiaste trainers die zijn toegespitst op de praktijk van De Jong DUKE.”
De Jong DUKE, - een Nederlands (en inmiddels Royal) familiebedrijf, opgericht in 1897, dat in de loop der jaren verschillende prijzen heeft gewonnen voor de groei van het bedrijf en het ontwerp van verschillende producten – was dus verheugd over de training. Wij zijn vereerd een bijdrage te mogen leveren aan hun reputatie van innovatie en kwaliteit.

 

CQM: Trainen met impact

Wij bieden geen standaard trainingen; onze maatwerkopleidingen zijn ontworpen om daadwerkelijke veranderingen teweeg te brengen en zijn een integraal onderdeel van een breder change management proces. Onze samenwerking met De Jong DUKE is een langdurige relatie waarbij we continu evalueren wat nodig is en hoe we dat het beste kunnen bieden én borgen.
De training mag dan afgelopen zijn, onze dialoog en ondersteuning gaan door. We blijven in gesprek om de volgende stappen te zetten en te zorgen dat de geleerde principes worden geïmplementeerd en de verwachte groei wordt gerealiseerd. Dit partnerschap en onze aanpak tonen aan hoe CQM 'trainen met impact' in de praktijk brengt, klaar om elk bedrijf naar een hoger niveau van operationele excellentie te tillen.

Wil je meer informatie over de in-company trainingen van CQM of een maatwerk offerte ontvangen? Neem dan contact op met Peter Stehouwer of mij; wij helpen je graag verder!

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

 

Jan Telman
Jan Telman helpt je graag verder Neem contact op