18/06/2020


Het was even schakelen: een groepsdag organiseren en uitvoeren terwijl je allemaal op afstand van elkaar bent. Elk jaar vindt de CQM-heidag plaats: met zijn allen even weg van de dagelijkse praktijk en samen nadenken over nieuwe plannen, strategie, structuur en de samenwerking met onze klanten én elkaar. Door corona – hè bah, het blijft naar – hebben we deze dag verplaatst naar het najaar, maar we wilden wel nu al iets leuks doen met elkaar. En deze digitale dag was net zo leuk als samenzijn ‘in real life’! We hebben het in deze tijd telkens over verbinding en af en toe over eenzaamheid, maar hoe mooi vond ik het om te zien dat samenzijn zelfs digitaal, online en op afstand kan en dat je dan ook echt de verbinding kunt voelen! #teamCQM


Trots op CQM en hilariteit alom

We begonnen de dag actief met een ontzettend leuk spel. Sommigen van ons waren naar kantoor gekomen, maar de meesten deden vanuit thuis mee. Voor elke opdracht waren punten te behalen. Opdrachten als: elk teamlid moet met hetzelfde dier op de foto, loop de ronde ‘Trots op CQM’ en leg dat vast (maar echt, hoe dan? Gelukkig zat ik met wiskundigen in een team) en ga met een object van thuis op de foto dat aan een klant van CQM te relateren is, passeerden de revue. Maar mijn favoriet was toch wel de marketing/brandingopdracht, hoe kan het ook anders. Onze kernwaarden moesten we vastleggen door middel van foto’s waar minimaal 1 teamlid zichtbaar op moest staan. Hilariteit heeft deze opdracht opgeleverd (want: hoe beeld je ‘onafhankelijk’ uit. Sorry, deze foto's bespaar ik jullie ;-)). Ik vond het erg leuk om mijn creativiteit weer eens op een andere manier kwijt te kunnen.


Paparazzi: watch out!

Tijdens de terugkoppeling en korte pauze kregen we de foto’s van de overige teams te zien, dit zorgde wederom voor tranen van het lachen. Er was zelfs een ware ‘paparazzi’ opdracht. Als je een collega van een andere groep op de foto wist vast te leggen (buiten 50m van het CQM-pand) scoorde je extra veel punten. Het was een heel plezierige en competitieve strijd, typisch CQM!


Kwaliteitenspel

Daarna werd het wat rustiger, maar niet minder interessant. We leerden elkaar nog beter kennen door het kwaliteitenspel. Het was erg leerzaam om van je collega’s te horen hoe ze (positief uiteraard!) over je denken. En het was bijzonder interessant om een selectie van die persoonlijke kwaliteiten vervolgens te projecteren naar CQM als geheel.

 

And the winner is...

Kortom: een zeer geslaagde middag die heeft bewezen dat ‘samenzijn’ altijd mogelijk is. De digitale borrel met de nodige anekdotes over de aanpak en belevenissen die middag, maakte het geheel ge-wel-dig compleet. Wat het nóg leuker maakt: mijn groep heeft deze dag gewonnen, YEAH! En nee, dat komt niet alleen door de wiskundige intelligentie ;-) #eeuwigeroem. Collega's, complimenten voor het organiseren van zo'n leuke, toffe dag, het was top! Gelukkig hebben we de foto’s nog…

 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
 

Fotocredit: Pixabay. 
Lonneke Kronenburg
Lonneke Kronenburg helpt je graag verder Neem contact op