21/07/2022


De UPS George D. Smith Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een opleiding die haar studenten goed voorbereidt op het toepassen van Operations Research in de praktijk. Dat is ook de reden dat ik, als voormalig student van TU/e en inmiddels werkzaam als Junior Consultant bij CQM, mee mocht naar Amerika voor de prijsuitreiking. Hoe gaaf is dat! Hoe dat allemaal begon? Dat lees je in mijn throwbackblog van mijn reis, waarin ik je meeneem van het allereerste telefoontje tot het daadwerkelijk winnen van de prijs :-)

Het verrassende telefoontje

Een half jaar geleden ging de telefoon. Het was Maria Vlasiou, professor aan de TU Eindhoven. “Hoi Anke, de master Industrial and Applied Mathematics is genomineerd voor de UPS George D. Smith Prize. Deze wordt uitgereikt op de 2022 INFORMS Business Analytics Conference in Houston, Texas. Wil jij met mij mee om de opleiding te vertegenwoordigen in de finale?”

Die vraag overviel me een beetje, maar ondanks dat ik nog niet precies wist wat het inhield, hoefde ik daar niet lang over na te denken: natuurlijk wil ik mee!


Op naar Amerika!

Een paar maanden later zat ik in het vliegtuig naar Houston. Nog niet zo goed wetende wat me precies te wachten stond, maar met ontzettend veel energie en goede zin. In het vliegtuig vertelde Maria me hoe de finaleronde eruit zou zien: de drie finalisten tonen elk een vooraf opgenomen video (i.v.m. corona wist de organisatie niet of iedereen fysiek aanwezig zou kunnen zijn), gevolgd door een Q&A-sessie met vragen gesteld door een strenge jury. Ik kreeg van Maria een boekwerk aan informatie om door te lezen en we oefenden samen de Q&A-sessie door mogelijke vragen met bijpassende antwoorden te bedenken. Gelukkig had ik hier genoeg tijd voor, omdat de vluchtduur nogal lang is ;-)Van student naar ervaringsdeskundige

De UPS George D. Smith Prize wordt zoals ik al zei jaarlijks uitgereikt aan een opleiding die haar studenten goed voorbereidt op het toepassen van Operations Research in de praktijk. Bij CQM is dit precies wat ik dagelijks doe en ik kon daarmee een extra perspecief bieden tijdens de finale, namelijk die van ervaringsdeskundige. Van student naar ervaringsdeskundige, dat klinkt cool! Onze tegenstanders, Purdue University en the University of Toronto, waren beiden erg sterk. Echter, zij hadden enkel eigen medewerkers om de opleiding te vertegenwoordigen. Door mijn aanwezigheid konden wij ons dus echt onderscheiden!Lezingen, netwerken en genieten

De conferentie duurde een aantal dagen en de prijsuitreiking was op de laatste avond. Dat betekende dat ik in de dagen tot aan de prijsuitreiking mijn eigen ding kon doen op de conferentie. Zo ben ik naar verschillende lezingen geweest en heb ik ontzettend veel mensen leren kennen. Ik heb een lezing bijgewoond over de kracht van een gevarieerd team, eentje over games (iets waar we bij CQM ook veel mee doen) en eentje over de top 10 valkuilen die data science projecten kunnen laten mislukken. Iets waar we bij CQM natuurlijk wel mee om weten te gaan ;-). Elke dag was er een groot ontbijt, een heerlijke lunch en uitgebreid diner waarbij ik steeds weer naast andere mensen aan tafel zat. Per toeval zat ik tijdens een van de lunches naast collega’s van een bekende van me!


Het is zover: de prijsuitreiking

Eindelijk is het zover: de prijsuitreiking op de laatste avond van de conferentie, tijdens het Edelman Gala. Ik heb mijn mooiste galajurk aangetrokken en alle aanwezigen zien eruit om door een ringetje te halen. Voor de start van het gala hadden we een generale repetitie, waarin ons verteld wordt wat wel en wat niet te doen als we de prijs zouden winnen. Zo werd ons nadrukkelijk verzocht om onze batches van te voren af te doen (dat zou er namelijk niet uitzien op de foto’s!). Vervolgens was er een honors receptie ak.a. pre-borrel, waar alle finalisten van de prijzen die tijdens het gala werden uitgereikt (nog voor de uitreiking) geëerd werden.  Bij de uitreiking hoorden we de verlossende woorden: we zijn winnaar van de UPS George D. Smith Prize!

Op het podium kreeg ik de (loeizware) troffee overhandigd. Het was nog een hele opgave om dat zware ding goed vast te houden terwijl Maria een speech gaf. Een Amerikaanse work-out heb ik dus ook mogen ervaren! Na afloop kregen we ontzettend veel felicitaties en veel mensen die ik tijdens de conferentie heb gesproken kwamen nog even een praatje maken. We sluiten de avond feestelijk af met champagne, een hapje en vreugdedansje.Nagenieten en terug naar Nederland

Tijdens de terugreis (en de dagen daarna) heb ik enorm nagenoten. Het was een supergave ervaring om de TU/e en natuurlijk CQM te vertegenwoordigen op een conferentie. Dat we de prijs gewonnen hebben, maakt de ervaring compleet. Dit was de eerste conferentie die ik ooit bezocht heb, hopelijk is het niet de laatste!

 

CQM op LinkedIn volgen en nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

 

Anke
Anke helpt je graag verder Neem contact op