Van Stappen Spoorprijs

ProRail project van CQM genomineerd voor Jan van Stappen Spoorprijs

ProRail en CQM werken al jaren goed samen en er zijn al legio mooie projecten afgerond en even zoveel goede resultaten opgeleverd. Het afgelopen jaar hebben CQM en ProRail samengewerkt aan het project Dekkingsgraad Basisnetpaden.

Projectleider bij ProRail Ed Luijtjes: “CQM heeft laten zien dat ze in erg korte tijd met klein team van specialisten in staat zijn geweest om precies die dingen op te leveren die het verschil hebben gemaakt. De applicatie die werd opgeleverd blonk uit in bedieningsgemak en duidelijke visualisaties. Natuurlijk werkte alles onder de motorkap vlekkeloos en snel. Het was voor ProRail erg prettig samenwerken met CQM omdat er korte lijnen waren en er veel vertrouwen was in elkaars specifieke kwaliteit. En daarom heeft het project Dekkingsgraad Basisnetpaden een nominatie gekregen voor de Jan van Stappen Spoorprijs 2016/2017.”

 

Jan van Stappen Spoorprijs

De prijs is genoemd naar ingenieur Jan van Stappen die in 1922 tot 1940 bij NS werkte. Hij was een echte spoorman die het belang van de reizigers voorop stelde. Bij zijn dood liet Jan een geldbedrag na aan NS voor de beloning van bijzondere prestaties van medewerkers waar treinreizigers van profiteren. Dat geld is ondergebracht in de stichting Jan van Stappen. Sinds 1994 werd daaruit jaarlijks de Jan van Stappen Spoorprijs uitgereikt. Inmiddels is de nalatenschap volledig gebruikt, maar het initiatief van de spoorprijs wordt door NS en ProRail voortgezet.

De Jan van Stappen Spoorprijs is de prijs die medewerkers van ProRail, Nedtrain of NS kunnen winnen door zich extra in te zetten om de dienstverlening aan treinreizigers te verbeteren. Vanuit een reeks voordrachten worden door het bestuur van de stichting Jan van Stappen zes voordrachten genomineerd voor de prijs, verdeeld over twee categorieën (beste klantbeleving en beste prestatieverbetering), waarna er door collega’s twee winnaars worden gekozen.

 

Trots

Met het uitreiken van deze prijs erkent en waardeert de directie het eigenaarschap, de vakkundigheid, en ondernemerszin van deze medewerkers. Betrokken en trotse medewerkers zijn immers de beste ambassadeurs van een organisatie en vormen de sleutel tot succes.
Projectleider bij CQM Bram Kranenburg: “Wij zijn op onze beurt trots dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan het project Dekkingsgraad Basisnetpaden en dus ook een beetje aan deze nominatie!”

 

Dr.ir. Bram Kranenburg

Dr.ir. Bram Kranenburg

Senior Consultant