Zoek de verbinding: meld je aan voor een digitale sessie

04/12/2020

Je verbonden voelen is belangrijk, juist in deze tijd. In de expertise die CQM biedt lijkt onze bijdrage op het eerste gezicht puur wiskundig en inhoudelijk van aard. Maar als je beter kijkt dan zie je dat domeinkennis en data bijna altijd samen dienen te komen om relevante ontwikkelvragen te onderbouwen. Hiervoor is het uitreiken naar en het verbinden van afdelingen, bedrijven, suppliers, etc. van belang. Zo ontstond het idee om zogenaamde verbindende sessies te organiseren. Om productontwikkelaars van verschillende bedrijven/afdelingen online samen te brengen rondom thema’s. Nog wel steeds digitaal, maar je begrijpt vast wat we bedoelen... Wil je meer weten over deze sessies of aanhaken bij een volgende? Lees dan verder!

 

Het doel

Zoals gezegd is het doel verbinden en van elkaar leren. Iedereen heeft kennis en door samen ervaringen te delen kun je tot nieuwe inzichten en oplossingen komen. Dat kunnen mensen zijn uit dezelfde bedrijfstak of juist uit een hele andere branche. Hoe dan ook: samen sparren, ideeën uitwisselen en oplossingen creëren is het doel van onze verbindende sessies. Daarnaast is het gewoon fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Of dat nu digitaal is of niet!

 

Eerste sessie over Smart Calibration

Onze eerste verbindende sessie stond in het teken van Smart Calibration van consumentenproducten. Je kunt hierbij denken aan het slim afregelen van producten in de fabriek om tussenproductspreiding tegen te gaan tot het optimaliseren van de performance tijdens gebruik door slim gebruik te maken van sensoren.

We vroegen Jan Willem ter Weeme van Signify wat te vertellen over hoe dat aangepakt wordt bij de slimme Philips Hue verlichting. Jan Willem over de eerste sessie: “Samen met CQM en mensen uit het veld sparren over innovatieve ontwikkelingen was heel leuk om te doen. De topics en issues waren soms nogal business specifiek, maar het is leerzaam om inzicht in de aanpak van een andere omgevingen te krijgen. Even uit je eigen bubble komen en kijken of andere inzichten ook in je eigen omgeving toepasbaar zijn.”

Het was een geslaagde eerste sessie met een open houding van de deelnemers. Er veel kennis en ervaring over het onderwerp was onder de aanwezigen. Dat zag je terug in de vragen die ze aan elkaar stelden.

 

Nieuwsgierig en aanmelden?

Wij vinden het ontzettend leuk om met dit soort innovatieve ontwikkelingen bezig te zijn en mensen te inspireren over de mogelijkheden die het biedt binnen hun organisatie. De toekomstige sessies staan nog niet helemaal vast, maar we willen graag op de volgende onderwerpen ingaan:

 

Wil je bij een van de sessies aanwezig zijn of heb je zelf een topic in te brengen? Neem dan contact op met Peter Stehouwer of Jean Claassens. We organiseren graag een verbindende sessie die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

 

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbriefFotocredit: Pixabay.
Ing. Jean Claassens

Ing. Jean Claassens

Principal Consultant