03/05/2022


CQM heeft de OR-tender van ProRail gewonnen! Dit betekent dat we de komende 4-8 jaar samen met drie andere partijen preferred supplier zijn op het gebied van Operations Research projecten bij ProRail. Omdat we als 1e (!!!) van de vier partijen uit de bus zijn gekomen, mogen wij meteen aan de slag. Daar zijn we trots op! Meer weten? Lees dan verder.

De vraag van ProRail

In de Tender Research Innovatie ten behoeve van Operations Research (TRIO) zoekt ProRail partners die haar kunnen bijstaan in het identificeren, definiëren, uitwerken en oplossen van Operations Research (OR) vraagstukken. Deze hebben veelal een exploratief karakter. ProRail wil geadviseerd worden over een effectieve aanpak en adequaat detailniveau waarop een OR-vraagstuk uitgewerkt moet worden. Dat vraagt om een partner die hen helpt de juiste oplossingsmethodieken te kiezen en de implementatie van deze methodieken te doen in vorm van proof of concepts.

CQM scoorde op deze kwaliteitscriteria met ons voorstel een dikke 10!
 

Dé partner in de spoorsector

Peter Hulsen, Partner bij CQM: “Een substantieel deel van onze adviesprojecten is voor en samen met partijen in de spoorsector. Zo werken we al 25 jaar samen met ProRail in ongeveer 250 projecten. Ruim de helft van onze adviseurs heeft ervaring met projecten in de spoorsector en bij ProRail en NS in het bijzonder. Wij kunnen dus op elk project binnen TRIO een adviseur met spoorervaring inzetten. CQM-breed hebben wij kennis over vrijwel alle afdelingen binnen ProRail. Onze adviseurs zijn hierdoor goede sparringpartners voor ProRail-medewerkers en kunnen snel schakelen bij nieuwe vragen en projecten in het spoordomein. Dit resulteert in concrete opdrachtformuleringen en projecten waar we snel toegevoegde waarde kunnen leveren.”

 


Ondanks dat we al 25 jaar bij ProRail rondlopen, hebben we een animatievideo gemaakt voor de ProRailers die ons wellicht nog niet kennen. Deze 'pitch' staat ook op het intranet van ProRail.


Enthousiast richting de toekomst

CQM is dé Operations Research partner in de samenwerking met ProRail. Door onze sterke kennis en kunde enerzijds en door onze jarenlange ervaring bij ProRail anderzijds. Dit zetten wij in de toekomst graag zo voort. Wil jij deze kennis en kunde ook bij jouw (spoor)project inzetten? Neem dan contact op met Peter Hulsen!


Benieuwd naar ProRail-projecten?


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

 

Fotocredit: Pixabay.
Peter Hulsen
Peter Hulsen helpt je graag verder Neem contact op