31/08/2018


Artifical Intelligence Marketing (AI Marketing) is een methode om gebruik te maken van klantgegevens en AI-concepten zoals machine learning om in te spelen op de volgende zet van uw klant en de customer journey te verbeteren. De evolutie van big data en geavanceerde analytische oplossingen hebben het voor marketeers mogelijk gemaakt om een duidelijker beeld te krijgen van hun doelgroepen dan ooit tevoren.

Klantinzicht en Artificial Intelligence Marketing

Door het gebruik van Artifical Intelligence in marketing kunnen externe gegevens over een markt worden verzameld en geanalyseerd, zodat een bedrijf een weloverwogen en gegronde investeringsbeslissing kan nemen. Hiermee kunnen vragen beantwoord worden over de markt die zij wil betreden of waarop zij zich al beweegt. Hierbij kan worden vastgesteld waar consumenten het over hebben met betrekking tot uw product, zodat u snel belangrijke, aankomende onderwerpen in de markt kunt ontdekken. AI marketing maakt het mogelijk om klantdata te verzamelen, analyseren en gebruiken, zodat u beter kunt sturen. Wat als u de behoeften en het gedrag van uw klanten zou kunnen voorspellen? Dit kan met het meten en analyseren van aankoopgedrag en webgedrag, zoals kliks op websites en internetreviews. Deze informatie kan aangevuld worden met data uit externe bronnen, zoals webanalysetools en social media. Ook data van concurrenten en/of concurrerende producten kunnen daarbij meegenomen worden. Dat maakt de meest gerichte en gepersonaliseerde klantbenadering mogelijk.

Artifical Intelligence Marketing in uw bedrijf

Artifical Intelligence kan gebruikt worden op verschillende manieren waarmee u meer inzicht krijgt in uw klantdata, zodat u uw klant steeds beter leert kennen en gerichter kunt benaderen. Wilt u ook meer inzicht verkrijgen in wat uw klanten echt willen door middel van Artifical Intelligence? Neem contact met ons op! CQM helpt u graag te bepalen welke methode het beste aansluit bij uw specifieke vraag- en doelstelling.

 

Ook interessant:

Peter Stehouwer
Peter Stehouwer helpt je graag verder Neem contact op