25/03/2019


Tijdens de annual meeting van de VVSOR (Nederlandse Vereniging voor Statistiek en Operations Research) kwamen dit jaar big data- en privacyspecialisten, statistici, operation researchers en praktijkmensen bij elkaar om de actuele en toekomstige status van het onderwerp ‘Big Data & Privacy’ te verkennen.

Naast het wetenschappelijke programma werden tijdens de jaarvergadering de winnaars voor de beste MSc (Hemelrijk prijs) en proefschrift (Van Zwet prijs) bekend gemaakt. CQM-consultant Frans de Ruiter was genomineerd voor de Willem R. van Zwet Award en verdiende een honorable mention voor zijn PhD thesis.
 

Willem R. van Zwet Award

De Van Zwet prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een excellente Ph.D. in statistisch of operations onderzoek, verkregen aan een Nederlandse universiteit. Supervisors (promotors) kunnen een student nomineren die volgens hen de Award verdient door dit te motiveren in een aanbevelingsbrief.

 

Robuuste optimalisatie

De specialisatie van Frans is robuuste optimalisatie, een techniek om oplossingen te vinden voor optimalisatieproblemen waarvan de input onzeker is. Bijvoorbeeld doordat de waarden geschat zijn of meetfouten bevatten. Zijn promotieonderzoek richtte zich vooral op de dynamische problemen onder onzekere omstandigheden. Hij heeft gekeken hoe je snellere oplosmethoden kunt bedenken en hoe je betere oplossingen uit deze modellen kunt krijgen. 

 

Eervolle vermelding

De jury bestond in 2019 uit Prof. Dr. Jelle Goeman, Prof. Dr. Hendriek Boshuizen, Prof. Dr. Fred van Eeuwijk, Prof. Dr. Bernd Heidergott, Prof. Dr. Mark de Rooij en Dr. Sander Scholtus. Naast de winnaar van de Willem R. van Zwet Award – Robbie van Aert – besloten zij dat de thesis van Frans een honorable mention verdiende. Naast de kwaliteit van de thesis prees de jury de zelfstandigheid van Frans tijdens zijn PhD onderzoek en de stijl van schrijven. Wat een eer; gefeliciteerd Frans!

 

Ook interessant om te lezen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIn of meld u aan en beheer hier de mailing die u van CQM wilt ontvangen.

Frans de Ruiter
Frans de Ruiter helpt je graag verder Neem contact op