Oud stagiair Collin en consultant Minou krijgen publicatie in European Journal of Operational Research

27/03/2020

Een kort bericht waar we vrolijk van worden! Onze oud-stagiair Collin Drent is na zijn stage bij CQM voor zijn PhD gegaan (zoals veel wiskundigen doen ;-)). Tijdens deze onderzoeksperiode heeft hij een aantal artikelen geschreven en ‘onze’ Minou Voortman heeft hem geholpen bij 1 van deze artikelen, samen met Prof. Geert-Jan van Houtum (TU/e). Dit verslag is geaccepteerd voor publicatie in ‘The European Journal of Operational Research’, oftewel: we komen in de kennisbank van een zeer gerenommeerd journal. En daar zijn we trots op!


Afstudeeronderzoek

Collin studeerde in 2017 af bij CQM. Hij ontwierp slimme en schaalbare heuristieken voor het aansturen van service engineers in een servicelogistiek netwerk. Hij richtte zich daarbij op drie aspecten: het op pad sturen, strategisch herverdelen en tussentijds bijsturen van service engineers. Meer over dit onderzoek lees je hier.


Genomineerd beste Masterscriptie SLF

En dat is nog niet alles: Collin is tijdens zijn stage bij CQM ook genomineerd voor de afstudeerprijs van SLF voor de beste Masterscriptie van 2018. Hij werd helaas nipt 2e. Maar nu, in 2020, heeft hij meer succes: zijn artikel is geaccepteerd voor publicatie! Collin: “Minou en ik hebben gekeken naar het gebruik van realtime gegevens in het beheer van servicebronnen (bijv. servicemonteurs) in servicenetwerken, zodat snelle reacties op serviceverzoeken (bijv. storingen van dure activa zoals MRI-systemen) kunnen worden gerealiseerd op een kostenefficiënte manier”.

 

CQM steunt al haar stagiaires in het verdere verloop van hun carrière. We vinden het fijn om nauw betrokken te zijn bij het doen van onderzoek en het schrijven van artikelen. Zo dragen we niet alleen een steentje bij aan de ontwikkeling van onze stagiaires, maar blijven we onszelf ook door ontwikkelen!

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Toegevoegd op 20 april 2020: het artikel is hier te downloaden.

Dr. Minou Voortman

Dr. Minou Voortman

Consultant