Spelopvatting: Mourinho of Van Gaal?

27/06/2016

Marnix Zoutenbier schreef als gastauteur het artikel: ‘Spelopvatting: Mourinho of Van Gaal?’ voor TheGreatMatch.com. TheGreatMatch.com gaat over voetbalemotie én de mogelijkheden van Big Data en technologie om vaker mooie voetbalmomenten te kunnen beleven.

Naar TheGreatMatch.comMet het naderen van de ontknoping van het EK2016 is het artikel natuurlijk zeer actueel. Marnix gaat in op de vraag welke tactiek het beste resultaat sorteert, verdedigend of aanvallend voetbal. Op basis van deze eerste analyse op de eindstand in de Eredivisie over de laatste 10 jaar, komt hij tot interessante conclusies... Zeker de moeite van het lezen waard!

 

Sports analytics

CQM heeft een speciaal team dat zich bezighoudt met sports analytics. Daarmee ondersteunen wij coaches, trainers en sporters in het (amateur)voetbal, hockey en zwemmen. Bijvoorbeeld met talentherkenning. U leest er ook over in de case CQM helpt álle bedrijven fact-based innoveren
Wilt u meer weten over hoe data-analyse kan bijdragen aan de sportieve prestaties van úw team of club? Neem dan contact op met Marnix Zoutenbier.

Drs. Marnix Zoutenbier MTD CIRM

Drs. Marnix Zoutenbier MTD CIRM

Principal Consultant