12/04/2021


CQM staat erom bekend continu te streven naar verbetering en voorop te lopen in het oplossen van complexe vraagstukken. We zijn daarom altijd nieuwsgierig naar nieuwe methodes, modellen en toekomstig talent. Tegelijkertijd laten wij aan kennispartners zien hoe we met state-of-the-art technieken impact kunnen maken in de praktijk. Hiervoor is een nauwe band met studenten en opleiders nodig en daar investeren we dan ook graag in!

 

Studentenbegeleiding

CQM begeleidt afstudeerders bij hun masterscriptie. Door te investeren in goede studenten delen we niet alleen onderlinge intelligentie, we leiden ook mensen op om efficiënt aan vraagstukken te werken en processen te optimaliseren. Het liefste staan hierbij vraagstukken uit de praktijk centraal, net als werken aan state-of-the-art-wiskunde. En die frisse blik van een student, is voor opdrachtgevers vaak ook interessant. Dat blijkt wel uit recente successen, bijvoorbeeld van Iris, Paul en Erik. Natuurlijk altijd onder supervisie van een CQM-consultant die als begeleider alle belangen goed in de gaten houdt. Ik vind het zelf erg tof om te doen en vind het belangrijk dat dit gedeelte ook tot mijn werk bij CQM behoort.

 

Samenwerking met opleiders

Ook honors trajecten in samenwerking met universiteiten en het geven van gastcolleges is iets waar we graag aan mee werken. We zijn daarin dus echt kennispartner. Ikzelf werk nauw samen met onder andere de TU/e. Zo geef ik onder andere les aan PhD studenten bij het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde in Utrecht. Studenten kunnen daar vakken volgen die onderdeel zijn van een promotietraject. Aangezien ik zelf ook zo’n traject heb gevolgd, kan ik niet alleen inhoudelijke begeleiding geven, maar snap ik ook hoe de school verwacht dat er gewerkt wordt. De begeleiding is daarom tweeledig en dat is erg gaaf! Daarnaast ben ik regelmatig te vinden bij JADS Den Bosch, een samenwerking tussen onder andere de TU/e, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie van Noord Brabant. Hierin staat werken tussen de business en studenten centraal.

 

Kennis vergroten en delen

Kennis vergroten en delen is bij CQM een groot goed. Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan een goede opleiding van de volgende generatie en mogelijkheden te bieden voor de toekomst. Maar het is natuurlijk ook een wisselwerking. Leren van elkaar, uitproberen, ontdekken, samen mooie dingen maken… Juist door die samenwerkingen met klanten, universiteiten, tijdens netwerken en bij het begeleiden van studenten, lukt het ons om voorop te (blijven) lopen en steeds tot de beste oplossing te komen. Onze warme connectie met universiteiten en studenten zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoekstechnieken. Dat wij als consultants uitgedaagd worden om continu te verbeteren en groeien. En het stelt ons tegelijkertijd in staat toekomstige collega’s te ontmoeten. Prachtig toch!

 

Wil je graag de mogelijkheden van kennisontwikkeling bij CQM bespreken? Neem dan contact op met Pepijn Wissing.

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

​Ben je student en wil je stagelopen bij CQM? Stuur dan je motivatiebrief, CV en cijferlijst(en) naar info@cqm.nl of vul hier het formulier in (bij open sollicitatie).

 

Fotocredit: Pixabay.
 

 

 

Pepijn Wissing
Pepijn Wissing helpt je graag verder Neem contact op