07/05/2024


De 15e editie van de Nacht van Eindhoven was ruim voor sluiting van de inschrijfdatum al vol. We hebben dit jaar dus een aantal teams moeten vertellen dat ze niet meer mee konden doen omdat de maximale capaciteit reeds bereikt was… (tip voor volgend jaar: inschrijving gaat op volgorde van aanmelding dus schrijf je snel in!). Een tweede bijzonderheid van de NvE 2024 was dat deze een keer niet door de TU/e gewonnen werd. Waar de thuis-universiteit vorig jaar nog oppermachtig was, zijn de prijzen dit jaar anders verdeeld.

 

Kijkje in de CQM-keuken

Zoals elk jaar gingen de studenten na een gezamenlijk diner per team aan de slag met vier lastige opgaven geïnspireerd op ons dagelijkse werk. Gedurende de (lange) nacht hielden ze zich bezig met het analyseren, voorspellen en goede instellingen vinden voor een productieproces van stadionstoelen. Ze hielpen een politieke partij verkiezingscampagne te voeren met maximale kans op overwinning. Ze maakten een planning om zo snel mogelijk 10 miljoen pakketjes te maken zonder de machines te oververhitten. En ze raakten verwikkeld in een prijzenoorlog tussen online supermarkten met bezorgkosten en routeplanning.

 

Winnaars NvE 2024

In totaal streden 8 teams (van 3 studenten) voor eeuwige roem. Afkomstig uit heel Nederland: Universiteit Twente (2x), Technische Universiteit Eindhoven (3x), Radboud Universiteit (Nijmegen) en Tilburg University (2x).

    

  • De 1e prijs werd overtuigend gewonnen door team To OR OR to NOR van de Universiteit Twente. Gefeliciteerd Anouk, Gavin en Jorn!
  • De 2e plaats was voor Chimène, Alexander en Janna a.k.a. De Datagabbers van de Radboud Universiteit.
  • En de 3e prijs toch nog voor TU/e: team Gehenkel, met Mathieu, Niek en Roy.

Een dikke proficiat voor de winnaars en natuurlijk ook bedankt voor jullie enthousiaste deelname aan de andere studenten. We hopen dat jullie het kijkje in de CQM-keuken leuk vonden en wie weet komen we elkaar in de toekomst nog ergens tegen.

                  

Volgend jaar meedoen aan de Nacht van Eindhoven?

Volg ons via nachtvaneindhoven.nl, op Facebook, Instagram of LinkedIn. Of neem contact op met de organisatie via nachtvaneindhoven@cqm.nl.

Ben je al afgestudeerd en op zoek naar een mooie baan als Data Science consultant? Kijk dan vooral even bij onze vacatures en/of stuur een open sollicitatie.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van CQM, volg ons op LinkedIn of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

 

Rens Hoogendorp
Rens Hoogendorp helpt je graag verder Neem contact op