Waarom wij alweer voor de 10e keer de Nacht van Eindhoven organiseren

23/05/2016

Ook dit jaar organiseren we de Nacht van Eindhoven (NvE), dit jaar alweer voor de 10e keer. Een mooi moment om aan te halen waarom wij een evenement als de NvE belangrijk vinden.

De NvE is een wedstrijd waarbij teams bestaande uit masterstudenten wiskunde, econometrie en informatica van verschillende universiteiten, de strijd met elkaar aangaan. Gedurende één nacht wordt op ons kantoor hard gewerkt aan opdrachten in toegepaste statistiek, operations research en optimalisatie. Deze opdrachten zijn door CQM-ers gemaakt en geïnspireerd op cases uit de praktijk. Kortom opdrachten die wij zelf ook leuk vinden en waar we goed in zijn.

Het geeft de studenten een beeld van het werk dat wij als CQM doen. Tijdens je universitaire opleiding is het voor veel studenten, inclusief mijzelf, moeilijk voor te stellen wat voor werk je er ‘later’ mee kunt doen. Later is voor masterstudenten vaak eerder dan gedacht, en juist daarom is het mooi dat we ze iets uit de praktijk kunnen laten zien.

De winnaars van de afgelopen 5 edities... 

De winnaars van de afgelopen 5 edities...

Andersom is het voor ons interessant om te zien hoe de studenten de problemen aanvliegen; maken ze gebruik van nieuwe methoden en technieken? Wij zijn altijd op zoek om onze kwantitatieve skills uit te breiden en up-to-date te houden, studenten uitnodigen kan hieraan bijdragen. 

Daarnaast krijgen wij een uniek kijkje in een groep studenten die binnenkort de arbeidsmarkt op gaan. Wij staan altijd open voor een nieuwe goede collega en een nacht hard doorwerken kan voor een student een sollicitatie tot stage of baan betekenen. Onze collega en oud-deelnemer van de NvE, Kevin van Blokland is daar een goed voorbeeld van. En nu zetten hij, ikzelf en twee andere collega’s ons in om deze lustrumeditie van dé Nacht tot een groot succes te maken!

Pleuni Naus

 

P.S. CQM heeft speciaal voor de Nacht van Eindhoven een Facebook-pagina gemaakt; zeker de moeite waard om in de gaten te houden! 

Pleuni van Heiningen MSc

Pleuni van Heiningen MSc

Consultant