CQM op conferentie Deep Learning and its impact on Operations Research

08/01/2019

Woensdag 16 januari organiseren het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB) en het Nederlands Genootschap Besliskunde (NGB) een seminar tijdens de jaarlijkse conferentie voor Nederlandse senior en junior Operations Researchers.

 

Deep Learning en de impact ervan op Operations Research

Deep Learning is booming in zowel de academische wereld als in het bedrijfsleven. Het werkt vaak met dezelfde problemen als Operations Research.
•    Wat zijn overeenkomsten en verschillen van deze technieken?
•    Wat kunnen Operations Researchers leren van deep learning?
•    Hoe kunnen traditionele Operations Research-benaderingen worden aangevuld of verbeterd door elementen uit Deep Learning of kunnen Operations Research-methoden worden toegepast op Deep Learning?

Het programma is erop gericht verschillende aspecten van Deep Learning en Operations Research aan elkaar te koppelen. Verschillende sprekers delen hun kennis. Van een visie op de toekomst tot de huidige status van Research en van een tutorial tot toepassingen in de praktijk.

CQM draagt bij aan de organisatie van dit evenement en presenteert tijdens het seminar de prijswinnende casus van Inspectation, waar we met Machine Learning en automatische beeldherkenning een beeldapplicatie voor de inspectie van treinrails intelligent hebben gemaakt. 

Voor meer informatie ga naar de conferentiewebsite.
Of neem contact op met Jacob Jan Paulus, tevens bestuurslid van het NGB.

 

Ook interessant:

 

Fotocredit: Pixabay/Skitterphoto

 

Dr. ir. Jacob Jan Paulus

Dr. ir. Jacob Jan Paulus

Principal Consultant