ENBIS conferentie 2018

Begin september heeft collega Jan Willem voor de 6de keer de jaarlijkse ENBIS conferentie bezocht, die dit jaar in Nancy plaatsvond. ENBIS staat voor de European Network for Business and Industrial Statistics en wordt bezocht door zo'n 150 bezoekers; een mix van academen en mensen uit het bedrijfsleven.

Deze meerdaagse conferentie is een uitgelezen kans om met experts ideeën uit te wisselen over onderwerpen als Bayesiaanse statistiek (en de voordelen hiervan), het combineren van de werelden van statistiek met die van machine learning en de verschillende opvattingen die mensen hebben als het gaat over het begrip 'data science'. Maar natuurlijk ook om diepgaand te discussiëren over allerlei complexe statistische technieken en de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Voor CQM super interessant omdat in sommige klantenprojecten juist de complexere en/of nieuwste technieken extra waarde toevoegen. Daarvoor is het goed om een overzicht te hebben van wat er bestaat. Tweeëneenhalve dag praatjes is een goede manier om hier een stap in te zetten!

Naast het bijwonen én geven van presentaties was er ook de mogelijkheid om 1-op-1 te sparren met bekende namen uit de academische wereld: zo was het geen uitzondering als een van de auteurs van een interessant boek over regressie analyse wat je toevallig net aan het lezen bent, je tafelgenoot was tijdens het diner. Als het aan Jan Willem ligt is hij er volgend jaar weer bij!

Meer weten over wat er op de ENBIS is besproken of benieuwd naar de visie van CQM op deze technieken en ontwikkelingen? Neem contact op met Jan Willem, hij vertelt u er graag over!

 

Ook interessant

Lees alles over de werkzaamheden van CQM op het gebied van Applied Statistics & Machine Learning en Data Science

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons op LinkedIn of meld u aan en beheer hier de mailing die u van CQM wilt ontvangen.

Drs. Jan Willem Bikker

Drs. Jan Willem Bikker

Senior Consultant