CQM, al 35 jaar data science specialist

Wat is data science?

Data science is de term voor het winnen en analyseren van kennis uit data door middel van technieken en theorieën uit vakgebieden zoals wiskunde, statistiek en informatietechnologie. De input voor data science kan big data zijn. Wanneer datasets zo groot of complex zijn dat ze niet door reguliere database management systemen kunnen worden verwerkt, wordt er gesproken over big data. 

 

Data science: van vraag naar antwoord

Hoewel vooral de term big data soms als ‘antwoord der antwoorden’ wordt gezien, weten wij door jarenlange ervaring dat het verzamelen van data nooit een doel op zich is. CQM begint altijd bij de vraag en niet bij het antwoord. Daarom vormt data nooit het startpunt, maar kan het wel de weg naar de oplossing zijn. Elk vraagstuk vereist een aanpak op maat, waarbij complexe algoritmiek alleen wordt gebruikt wanneer het echt nodig is. CQM heeft de kennis en ervaring van statistiek, optimalisatie en software engineering. Op deze manier wordt er op de juist manier met small, medium en big data als onderdeel van data science om gegaan.

 

 

Waarom CQM gespecialiseerd is in data science?

  • Ruim 35 jaar projectervaring met data science.
  • CQM heeft 35 data scientists in dienst met minimaal een academische opleiding in wiskunde, econometrie en/of informatica.
  • Er wordt intensief samengewerkt met klanten door de aanwezige domeinkennis optimaal te gebruiken bij het creëren van duurzame oplossingen voor specifieke klantvragen.
  • CQM heeft 3500 data science projecten uitgevoerd voor bedrijven als Philips, ASML, NS, ProRail, AgroEnergy, Essent, Tata, Den Hartogh, Van Gansewinkel, Panalytical, Océ, RDW, Ministerie van Financiën.
  • Daar waar nodig is wordt er samengewerkt met partners als KPMG, IBM, SAS en DSC/e om tot de beste oplossingen te komen.