Data science introduceren - denk groot, begin klein en groei snel!

28/11/2017

Hoe introduceer je data science in je organisatie en hoe bereik je successen met het toepassen van data science? 

Bij bedrijven als Google, Facebook en Über zitten big data technologie en data science methoden en technieken in de kern van hun bedrijfsprocessen. Ze verdienen er hun geld mee. Voor de meeste bedrijven en organisaties is dat echter niet het geval en zal data science dus vooral worden toegepast ter ondersteuning van de kernprocessen. Hoe introduceer je data science in dergelijke organisaties?
CQM-consultant Marnix Zoutenbier geeft hierop een inleiding met als kernbegrippen: denk groot, begin klein en groei snel. Hierbij de samenvatting van zijn betoog:

 

 

Dit betoog is uitgesproken op de Ronde tafel Data Science van CQM van dinsdag 26 september. Over de andere inleidingen van Aviko, Suiker Unie en AgroEnergy en over de conclusies van de Ronde Tafel, schreef Jan van Doremalen al eerder een blogverslag: Data science introduceren - een spannende worsteling.

 

Wilt u data science succesvol introduceren in uw bedrijf?

Neem contact op met Marnix. Hij helpt u graag verder!
 

Persoonlijke data science mini-masterclass

CQM won afgelopen jaar de Hendrik Lorentz Data Science Prijs en om dat te vieren boden we alle CQM-relaties een persoonlijke mini-masterclass aan. Wij vinden het namelijk oprecht belangrijk onze kennis over data science zoveel mogelijk te delen. In deze mini-masterclass vertellen we in een korte presentatie meer over data science in het algemeen, behandelen we een aantal voorbeelden uit onze praktijk én gaan we in op de kansen voor úw organisatie. Wilt u ook graag zo'n mini-masterclass organiseren binnen uw organisatie? Neem dan ook even contact op met Marnix.

 

Ook interessant om te lezen:

 

Drs. Marnix Zoutenbier MTD CIRM

Drs. Marnix Zoutenbier MTD CIRM

Principal Consultant