Zingeving en plezier zorgen voor saamhorigheid CQM

25/09/2020

Dit is de week van het werkgeluk. Omdat gelukkige medewerkers beter presteren, minder vaak ziek zijn en meer betrokken zijn, besteden steeds meer organisaties aandacht aan het creëren van plezier op de werkvloer. Een mooi onderwerp en daarom publiceren we deze week een aantal interviews met CQM’ers over hoe zij geluk op het werk ervaren. In dit laatste deel: het werkgeluk van Managing Partner Arjen.

 

In gesprek met… Arjen Vestjens, Managing Partner, werkt bij CQM sinds 1997.

 

 

 

 

Wat houdt werkgeluk voor jou in?

“Werkgeluk staat voor mij voor zingeving en plezier. Wat die zingeving is, hangt van de persoon af. Binnen CQM vind ik dat we iedereen de ruimte geven om daaraan zijn eigen draai te geven en bieden we ruimte voor een hoop autonomie. Als werkgever is het soms lastig om iedereen daarin blij te maken, maar door te luisteren naar eenieders wensen en ervoor te zorgen dat iedereen doet wat hij of zij leuk vindt, komen we een heel eind.

Daarnaast vind ik één CQM erg belangrijk. Ik voel en zie ik de saamhorigheid. Zo te lezen wordt die ook beaamd en dat doet me goed. Ikzelf vind het heerlijk om te sparren en klanten blij te maken. Om samen veel te leren en waardering naar elkaar uit te spreken. Samen is ook een stuk plezier en als je het samen het ‘wij zijn heel goed’-gevoel voelt, dan brengt dat euforie.”

 

Wat doet CQM specifiek aan het stimuleren van werkgeluk?

“We hebben het onderwerp niet specifiek op de agenda staan. Maar onbewust besteden we er veel aandacht aan. We creëren een open sfeer, delen met elkaar positieve dingen én dingen die (nog) minder goed gaan. Dat is een basis om plezier te hebben en ontspannen te werk te kunnen gaan. Daarnaast selecteren we mensen die de vakinhoud leuk vinden en die willen groeien. Die anderen blij willen maken en het adviesvak waarderen. Mensen die kwaliteit nastreven. Door deze selectie hebben we een sterk team neer weten te zetten en daar ben ik trots op.

Ook zijn we bezig met kernwaarden en hier gaan we in de gehele organisatie actief mee om. We zetten geen stip op de horizon van ‘zo moet het’, maar door ermee bezig te zijn werken we wel aan onze cultuur. Daarnaast helpt het ons om sturing te geven. Uiteraard dragen onze groepsdagen, Jong CQM, de heidagen, het jaarlijkse medewerkertevredenheidsonderzoek, enzovoorts bij aan het continu verbeteren van het plezier onder de collega’s. Dat is werkgeluk en daarmee staat het toch hoog op de agenda.”Lees ook verhalen van andere CQM'ers in de week van het werkgeluk:Ben je ook op zoek naar werkgeluk? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten.
Meer interessant nieuws lezen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

Dr. ir. Arjen Vestjens

Dr. ir. Arjen Vestjens

Managing Partner