30/01/2018


Altijd leuk om mee te werken aan de nieuwsbrief van een relatie!
Venturn (a maritime consultancy dedicated to advising clients from the maritime and logistics sectors on the development and performance of people...) vroeg de expert-opinion van CQM-consultant Marnix Zoutenbier voor een artikel over (trends in) Data Science in 2018.

Discover the strength of data for the maritime industry
En de introductie luidt – vrij vertaald – als volgt: "Vraag twaalf mensen wat Data Science is, en je krijgt dertien verschillende definities." Big Data en Data Science zijn modewoorden geworden die veel maritieme professionals graag bespreken, maar weinigen weten hoe ze daadwerkelijk kunnen worden geïntegreerd in hun organisaties. Hoe benut u de mogelijkheden die een data-driven benadering voor uw bedrijf kan creëren? Deze maand hebben we enkele ervaren Data Scientists gesproken om te ontdekken waar de kracht van data ligt voor de maritieme industrie.

… Een fragment uit het artikel:
“Mensen zijn de kern van data science", herinnert Marnix Zoutenbier van CQM ons. "Natuurlijk is een stevige achtergrond in de technische kant van Data Science belangrijk, maar zachte vaardigheden en het vermogen om contact te maken met echte vragen waar bedrijven mee te maken hebben, is net zo belangrijk. Deze realiteit verandert voortdurend, dus als gegevenswetenschapper moet je je aanpassen." CQM heeft bijna veertig jaar ervaring met consultancy op het gebied van datawetenschappen. Ze benadrukken het belang van relevantie van Data Science voor de doelen en prioriteiten van een organisatie. "Te vaak zie je een bedrijf veel gegevens verzamelen en vervolgens de vraag stellen: ’Wat kunnen we met dit alles doen?’. Maar dat is verkeerdom: je moet eerst definiëren wat je wilt bereiken en vervolgens bespreken hoe Data Science in dat grotere plaatje past.”

Lees het volledige artikel hier op de website van Venturn.

 

Bent u benieuwd naar de toegevoegde waarde van data voor úw branche of organisatie?

Neem dan even contact op met Marnix, hij vertelt u er graag meer over!

Aanbevolen

Marnix Zoutenbier
Marnix Zoutenbier helpt je graag verder Neem contact op