Prescriptive analytics trainingen op JADS

Door de jaren heen heeft CQM vele mooie toepassingen van data science uitgewerkt in verschillende projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan de planning van meet- en slijptreinen en een realtime optimalisatietool. Wij creëren oplossingen voor data science vraagstukken. Daarnaast hechten we bij CQM ook veel waarde aan het wegleren van onze kennis bij onze klanten en relaties. Een goed voorbeeld daarvan zijn de data science trainingen die CQM aanbiedt. Om bij een nog breder publiek de intelligente data science technieken weg te leren, heeft CQM dit jaar ook de lessen hierin verzorgd voor het nieuwe JADS Data Expert Program in den Bosch.

Prescriptive analytics

Binnen CQM maken we onderscheid in descriptive (beschrijvend), predictive (voorspellend) en prescriptive (voorschrijvend) analytics. Die bouwen op elkaar voort. Daarbij is prescriptive analytics de meest complexe vorm van analytics. Elk project begint met descriptive analytics: inzicht in de huidige situatie met behulp van de data. De meeste bedrijven zijn zich bewust van de kansen die er vervolgens liggen voor predictive analytics: voor bijvoorbeeld het voorspellen van vraag naar producten, het herkennen van afbeeldingen of het voorspellen van reizigersaantallen. Een volgende stap is dan het slim nemen van beslissingen, oftewel prescriptive analytics. Gegeven mijn historische data en domeinkennis, hoe zet ik mijn resources op de optimale manier in? Vaak is dit een heel moeilijk wiskundig probleem, maar cruciaal voor de efficiëntie van processen binnen een bedrijf. De BBC schreef hier laatst een artikel over  en beschrijft daarin de impact die wiskunde heeft.

JADS

Bij het JADS Data Expert Program geven experts vanuit universiteiten en industrie lessen over data science. Bij CQM hebben wij gedurende de laatste decennia veel ervaring opgedaan met intelligente oplossingen en de implementatie van prescriptive analytics. Deze kennis geven we graag door. Dat is dan ook de reden dat wij graag een bijdrage leveren aan het Data Expert Program van JADS. CQM consultant Frans heeft daar een aantal colleges verzorgd  en onder andere prescriptive analytics technieken in python geleerd aan studenten, die de studenten vervolgens hebben toegepast in praktische cases. Een voorbeeld hiervan is het locatie-transport probleem: gegeven alle locaties van mijn klanten, waar kan ik het beste mijn distributiecentra plaatsen en/of hoe laat ik mijn vrachtwagens efficiënt rijden?

Ook voor het bedrijfsleven kunnen wij dergelijke trainingen verzorgen. Door middel van een training krijgen mensen binnen de organisatie de skills om op een objectieve manier op basis van de data het nemen van beslissingen te ondersteunen.

Een voorbeeld van een oplossing voor het locatie-transport probleem uit de cursus: waar open je distributiecentra en hoe regel je het transport?

Nieuwsgierig en enthousiast naar een training op maat bij uw bedrijf? Neem contact op met Frans voor een sample van het lesmateriaal gebruikt in het JADS Data Expert Program.

 

Ook interessant:

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg ons op LinkedIn of meld u aan en beheer hier de mailing die u van CQM wilt ontvangen.

Dr. Frans de Ruiter

Dr. Frans de Ruiter

Consultant