26/11/2019


Afgelopen weekend publiceerde het Eindhovens Dagblad in de Z-katern een special met als titel: Kunstmatige Intelligentie; hoe apparaten voor ons gaan denken.

Interessant katern om te lezen.

  • Het begint met de kop dat de slimme regio Zuidoost-Brabant vol wil gaan inzetten op AI (Artificiële Intelligentie). Als absolute expert en ervaringsdeskundige zijn wij natuurlijk blij met zulke statements. 
  • Maar ook stelt de krant de vraag: 'Willen we wel alles wat er kan?'. De ethische grenzen zijn enorm belangrijk en nog lang niet altijd voor iedereen evident. Tot hoever mag technologie eigenlijk over ons beslissen of ingrijpen in ons dagelijks leven? Goed om ook bij zulke vragen stil te staan.
  • CQM voert Data Science projecten uit voor klanten, ook met behulp van zelflerende computer intelligentie als dit meerwaarde heeft. Het Eindhovens Dagblad heeft in deze special een project van CQM gepubliceerd waarbij kunstmatige intelligentie werd ingezet: De computer tuurt naar oneffenheden op spoor
  • En tot slot is het natuurlijk heel leuk dat een van onze opdrachtgevers uitgebreid aan het woord komt ('Een mens kan al die data niet aan' - Kunstmatige intelligentie op hoogst denkbare niveau bij ASML). 

CQM bestaat uit talentvolle medewerkers die met hun exceptionele expertise, vanuit nieuwsgierigheid en met passie de meest complexe vraagstukken oplossen. Wij brengen orde en structuur in de problematiek van de klant. 

CQM loopt voorop op het gebied van Data Science. Wij ontdekken steeds nieuwe modellen en methodes om altijd de best mogelijke praktisch toepasbare oplossing te kunnen bieden voor verschillende soorten klanten. Hiertoe behoren ook de toptechnologische bedrijven in deze regio en onderhouden we nauwe contacten met kennisbolwerken als de TU/e.

Wij zijn trots op deze slimme regio en trots op ons 40-jarig bestaan: #CQM040.  

 

Ook interessant om te lezen:

 

 

Peter Hulsen
Peter Hulsen helpt je graag verder Neem contact op