12/06/2017


In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni vond de 11e editie van de Nacht van Eindhoven plaats. Acht studieverenigingen uit heel Nederland deden mee (Abacus, A-Eskwadraat, Christiaan Huygens, De Leidsche Flesch, GEWIS, Industria, SCOPE|Vectum en STORM), en het werd een spannende wedstrijd! De organisatie (Laurens, Daphne, Wieke en Minou) hield ’s nachts een blog bij:

Het is een nacht… De Nacht van Eindhoven 2017

21:41 We zijn begonnen!

Het is al 21:41 en de Nacht is nu echt begonnen. Het ene team begint eerst nog rustig met het leren van Python (“dit is een mooie gelegenheid”), het andere komt erachter dat MATLAB niet op te starten is zonder internet (“Oh, dan gebruik ik wel Python, een echte consultant moet met dit soort tegenslagen om kunnen gaan”). Sommige studenten beginnen met het rustig doornemen van de opdrachten, terwijl anderen juist meteen beginnen met stressen. Ook dit jaar bevat de Nacht weer een opgave (de Pieten opdracht) waarbij de tijd dat je de op de eerste plaats staat punten oplevert. Er hebben nu drie teams een oplossing ingeleverd voor de Pieten opdracht. We kijken vol verwachting naar het live scoreboard waar de oplossingen op binnen komen.

03:05 De eerste resultaten...

De allereerste tussenstanden worden bekend gemaakt. De studenten zijn vooral heel nieuwsgierig naar hun prestaties voor de opgaven over de verkiezingen en de woningmarkt, maar natuurlijk ook naar die van de andere teams. Bij de bekendmaking wisselen blijdschap en verrassing bij de teams elkaar af. Er wordt direct druk overlegd binnen de teams, en al snel stormen de studenten weer terug naar hun kantoor om verder te werken. Wat een enthousiasme!

04:38 De vogeltjes beginnen te fluiten!

Laurens en Wieke liggen nu een klein dutje te doen, maar Daphne en Minou gaan nog in volle vaart door. Puntentellingen bijhouden, loopjes schrijven om de opdrachten nog sneller na te kijken, presentaties maken, filmen, studenten afleiden, eten, blogs schrijven, er is zo veel te doen! Ook de studenten lijken nog verbazingwekkend helder en actief. “Het lijkt alsof het pas 23:00 uur is”, zoals het op de gang klonk. “Of zelfs nog vroeger”, klinkt het nu...

05:44 Wie blijft er wakker?

Er begint een tweedeling te ontstaan tussen de teams (en binnen de organisatie?)! Waar sommige teams nog staan te springen van de energie, uitvoerige discussies voeren en uitgebreide berekeningen op het whiteboard schrijven, beginnen andere teams steeds bleker te zien en lustelozer voor zich uit te staren. De vermoeidheid slaat nu toch ineens toe... Gelukkig is over drie kwartier de volgende deadline waar we naartoe kunnen leven!

07:27 De dag is weer begonnen!

Met de binnenkomst van onze collega Jan en ook de global consumer insights manager (Jean) en principal scientist (Peter) van TripAdvisor (voor de customer insights opdracht) is de ochtend nu echt aangebroken. De resultaten van de tweede ronde zijn net gepresenteerd en de teams zitten even bij te komen met krentenbollen en een yoghurtje. We moeten nog even door!

12:06 Spannennnd!

De meeste teams hebben de laatste deadline van 10:00 uur ruimschoots gehaald en zitten na de brunch te popelen om weer naar CQM te gaan om de einduitslag te horen (en om naar bed te gaan?). Iets na twaalven is het dan zo ver, en de eerste en tweede plaats blijken ontzettend dicht bij elkaar te liggen! We feliciteren Hilde, Joep en Evertjan (Industria) met de eerste prijs, en Tariq, Jan-Tino en Matthijs (Abacus) met de tweede prijs. Ook de andere deelnemende teams hebben mooie scores behaald. Ontzettend goed gedaan allemaal! Goede reis en slaap lekker!

 

Wieke Selten
Wieke Selten helpt je graag verder Neem contact op